Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΗΣ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ...

Της Σάνιας Μωραΐτου Niki.Vikou

Δεκαπέντε χρόνια ο Αντώνης, ο Φαήλος και το υπόλοιπο ακροδεξιό σκυλολόι περίμεναν τη στιγμή που θα αναρριχηθούν στην εξουσία με νέο "δημοκρατικοφανές" πρόσωπο, για να πάρουν την εκδίκησή τους από τον αχάριστο λαό. Όπλο τους, όπως όλων των πολιτικών της φάρας τους, η κοντή συλλογική μνήμη.

Τώρα λοιπόν, που από τα υπόγεια της αφάνειας, βρέθηκαν στα μέγαρα της εξουσίας, έμπλεοι ευγνωμοσύνης για τον ΓΑΠ που τους έστρωσε τον δρόμο, συμμάχησαν μέχρι και με τον διάβολο, τον γιαλαντζί αριστερό Φώτη, για να πετύχουν τον στόχο τους. Και επειδή οι φασίστες, είναι δειλοί και δεν τολμούν να ξεκινήσουν τίποτα, αν δεν έχουν ισχυρούς προστάτες, με την μεσιτεία της ντόπιας κρατικοδίαιτης ελίτ, βρήκαν πρόθυμους υποστηρικτές στην νεοφιλελεύθερη Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα πια, τα πράγματα τους πήγαιναν όλο και πιο δεξιά και οι ίδιοι όλο και πιο ακροδεξιά, με σκοπό άν απαιτηθεί, να ρίξουν και το τελευταίο φύλλο συκής που τους χώριζε από τους Ναζί της ΧΑ.

Ο στυλοβάτης όμως της προσπάθειας τους ήταν το ίδιο το θύμα τους, ο λαός, που ζαβλακωμένος από τα απανωτά χτυπήματα του μνημονίου και πιστός στο προαιώνιο ελληνικό δόγμα "ο σώζων εαυτόν, σωθήτω", έβλεπε αδρανής, να περνούν πάνω από το κορμί του η μιά αντιδημοκρατική κυβερνητική πράξη μετά την άλλη.

- Ανέχτηκε να αποκαλούν συνανθρώπους του λαθραίους και αδιαφόρησε.

- Ανέχτηκε να κλείνουν σε στρατόπεδα μετανάστες και αδιαφόρησε.

- Ανέχτηκε να κάνουν επιχειρήσεις σκούπα - σκουπίζονται μωρέ οι άνθρωποι, η ζωή έχει την δική της αυταξία, πόσο μάλλον η ανθρώπινη! - όχι μόνον για ξένους, αλλά και Έλληνες χρήστες ουσιών, πόρνες, αστέγους κι άλλους φτωχοδιαβόλους κι αδιαφόρησε.

- Ανέχτηκε να παραμορφώνουν στο ξύλο, παραβατικούς μετά τη σύλληψη κι αδιαφόρησε.

-Ανέχτηκε να αυτοκτονούν άνθρωποι από απελπισία και αδιαφόρησε.

- Ανέχτηκε να πεινά ο διπλανός του, να λυποθυμούν παιδιά από την πείνα, να γίνονται επαίτες οι γονείς των άλλων, να χάνονται από έλλειψη περίθαλψης και φαρμάκων ζωές κι αδιαφόρησε.

Αλλά ας μην συνεχίζω, όλοι αδιαφορήσαμε για κάτι που δεν μας αφορούσε προσωπικά, όπως νομίζαμε!

Κι όσο αδιαφορούσε ο λαός, τόσο και γυάλιζε από απληστία το μάτι του Σαμαρά και της παρέας του, ντόπιας και ξένης. Τώρα πια δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Βάζουν πολίτες, δικαιώματα, ανεξαρτησία, δημοκρατία στον πάγκο του χασάπη και με τον μπαλτά του μνημονίου κόβουν αβέρτα, προς δόξαν των αριθμών και των δανειστών.

Μόνον που όλοι οι τύραννοι κάνουν στο τέλος το ίδιο λάθος. Ξεχνούν πως οι πράξεις τους δρούν σωρευτικά στο θυμικό των λαών και ο άνθρωπος από τη φύση του γεννιέται ελεύθερος κι όχι δούλος, κάποια στιγμή λοιπόν αυτό που δεν πέτυχε η λογική το πετυχαίνει το συναίσθημα και το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Κάτι μου λέει πως βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο. Την φλόγα της εξέγερσης την άναψε η μαύρη οθόνη της ΕΡΤ, ελπίζω κι εύχομαι με την πάνδημη συμμετοχή μας, να την κάνουμε πυρκαγιά για να σωθούμε. Αλλίμονο μας αν την αφήσουμε να σιγοκαίει ως που να γίνει θράκα.

Θα μας ξεροψήνουν πάνω της εις τον αιώνα τον άπαντα!




Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...