Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΔΟΥ η κατά...Σαμαρά "προστασία" των σπιτιών: Στο "σφυρί" όλες οι κατοικίες για οφειλές και εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ

Δεν έχουμε την...αξίωση από κανέναν να διαβάζει (πόσω μάλλον να συνεκτιμά ως σοβαρά δεδομένα) τα μονίμως μπουρδολογικά λεγόμενα του πρωθυπουργεύοντος δημαγωγού πολιτικάντη στις γιαλατζί συνεντεύξεις του που τρώμε στη μάπα σχεδόν σε εβδομαδιαίο επίπεδο (υπομονή το επόμενο Σαββατοκύριακο, το overdose στην ακατάσχετη μπουρδολογία του σιχαμερού αποβράσματος λόγω ΔΕΘ θα είναι ανυπόφορο, αλλά θα περάσει). Ωστόσο, η ΤΑΧΕΙΑ διάψευση της μπουρδολογίας του προσφέρει μοναδικές στιγμές ευχαρίστησης, αφού ο διασυρμός κάθε εντεταλμένου πολιτικάντη που συνειδητά οδηγεί τη χώρα μας στην απόλυτη εξαθλίωση είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα μέχρι την επιθυμητή τελική πολιτική του εξόντωση (αρκεί, βέβαια, να μην καθηλωνόμαστε συνεχώς σ'αυτό το πρώτο βήμα).
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ (σύμφωνα με τον ολόσωστο χαρακτηρισμό της Ελευθεροτυπίας) πολιτικάντης "δεσμέυτηκε" σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα ότι... "εγγυάται" την α' κατοικία των αδύναμων. Εν ολίγοις, επανέλαβε τον επιθεωρησιακό μονόλογο που ακούσαμε μετά από την θεατρινίστικη συνάντηση με τον έτερο...γίγαντα του πολιτικαντισμού, το Βενιζέλο, προ15θημέρου. Αμ δε!! Άμεση (στην ουσία, ταυτόχρονη) είναι η διάψευση, η οποία μάλιστα έρχεται από την εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής", την καλά ενημερωμένη στα θέματα του κυβερνητικού σχεδιασμού (όταν αυτά, βέβαια, δεν αποτελούν προϊόν τεχνητής χαζοχαρούμενης αισιοδοξίας) ως συγχρωτιζόμενη με τους σύγχρονους Τσολάκογλου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το "Έθνος της Κυριακής", η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο τέλος του Σεπτεμβρίου στους δανειστές τη λύση που προκρίνει για την οριζόντια άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και τη διατήρησή της μόνο για ομάδες του πληθυσμού που αδυνατούν να είναι συνεπείς στην καταβολή των τραπεζικών δόσεών τους και απειλούνται με απώλεια του σπιτιού τους.
Συνοπτικά, ανοίγει ο δρόμος για να βγουν στο σφυρί εξοχικά, δεύτερη κατοικία, εμπορικά και επαγγελματικά ακίνητα, αλλά και η πρώτη κατοικία για το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα των δανειοληπτών, αφού τα κριτήρια που επιχειρείται να θεσπιστούν είναι εφάμιλλα των άλλων..."προστατευτικών" μέτρων σε περιπτώσεις όπως του πετρελαίου θέρμανσης και των οικογενειακών επιδομάτων: το λιγότερο ΑΜΕΛΗΤΕΑ!
Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης θα παίζουν το καθιερωμένο θέατρο σκιών της δήθεν "διαπραγμάτευσης" με την τρόικα μέχρι τον Νοέμβριο, οπότε και θα ανακοινωθεί επίσημα το περιεχόμενο του νέου καθεστώτος.

Τα κύρια σημεία της πρότασης:
  • Καταργείται διάταξη με την οποία προστατεύεται μέχρι το τέλος του 2013 κάθε ακίνητο για οφειλές έως 200.000 ευρώ. Δηλαδή, τερματίζει το πλαίσιο προστασίας δευτερεύουσας και εξοχικής κατοικίας, καθώς και επαγγελματικών ή εμπορικών ακινήτων.
  • Διατηρείται "ξεχασμένο" άρθρο του νόμου 3714/2008 σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί της κύριας και μοναδικής κατοικίας, για οφειλές έως 20.000 ευρώ από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Με απλά λόγια, μπαίνει "πλαφόν" στους πλειστηριασμούς κύριας και μοναδικής κατοικίας για χρέη κάτω από αυτό το ποσό.
  • Μειώνονται τα όρια της αντικειμενικής αξίας της προστατευόμενης κύριας κατοικίας, ενώ ταυτόχρονα θεσπίζονται και εισοδηματικά κριτήρια, όπως οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.  Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το σημερινό "κατώφλι" των 200.000 ευρώ θα κατέβει στις 150.000 ευρώ (ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ). Ταυτόχρονα, θα θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια.
  • Καθιερώνονται μέσα στον μήνα οι θεσμοί των "αναγκαίων δαπανών διαβίωσης" και του "συνεργάσιμου δανειολήπτη" για γενναίες ρυθμίσεις των δανείων, ώστε να αποφεύγονται οι εκποιήσεις της κύριας και μοναδικής κατοικίας.
Με λίγα λόγια: Η όποια προστασία (αν και εφόσον γίνει δεκτή από την τρόικα, αν εντέλει υπάρξει καν απόπειρα "προστασίας") θα αφορά δανειολήπτες που δεν χρωστούν περισσότερα από 20.000 ευρώ στις τράπεζες και που δεν θα έχουν οικογενειακό εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ. Με ακόμα πιο λίγα λόγια: ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.
Όσο για τους δήθεν..."προστατευόμενους", το δικό τους δράμα έχει ήδη εξασφαλιστεί από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, το νέο χαράτσι που θα είναι πολύ πιο αμείλικτο από το προηγούμενο, ενώ οι..."αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης" θα τους εξασφαλίσουν την κόλαση της καθημερινότητάς τους μέσω ΕΛΣΤΑΤ. Ακόμα φοβάσαι, νεοραγιά, μην έρθουν οι αριστεροί και σου πάρουν το σπίτι;


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...