Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Μια λογοκλόπος,Φωτεινή Τομαή, στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔΔιαβάζουμε:Yποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας η Φωτεινή Τομαή με το επιβλητικό ανάστημα, είναι γνωστή όχι μόνο για την επαγγελματική της δράση, αλλά και ως πρώην σύζυγος του Νίκου Κωνσταντόπουλου – άλλοτε προέδρου του Συνασπισμού.


Για να δούμε όμως ποια είναι η επαγγελματική της (δράση)?

Ξαναδιαβάζουμε“Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος Α’”, προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών και τακτική συνεργάτρια της εφημερίδας “Βήμα της Κυριακής”

Και έχουμε και συνέχεια: Τον Ιανουάριο του 2013, με απόφαση του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, “ειδική Απεσταλμένη για Θέματα Ολοκαυτώματος” ορίστηκε η Φ.Τ.(πΚ)


 Η κοινότητα των ιστορικών (και όχι μόνο) διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση αυτή, λ.χ. μια δημόσια έκκληση από 40 ιστορικούς εδώ.

Τελικά ο Υπουργός Εξωτερικών ανακάλεσε την απόφαση, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολόγηση, όπως μπορούμε να δούμε εδώ, κλικ στη “Διαύγεια”.
Έλα μου όμως που έχουμε και συνέχεια.Καταδικάστηκε για λογοπλοκή!!!
Πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι εκεί στου Μαξίμου.


Αυτή την κυρία βρήκε ο Σαμαράς να βάλει στην λίστα της ΝΔ για την ευρωβουλή μαζί με τις ζαρντινιέρες και τους ποδοσφαιριστές

Όσο για το ήθος της κυρίας μπορείτε να το δείτε στις επιστολές της εδώ:www.chronosmag.eu.
και το νόημα τους με λίγα λόγια είναι:
«Γέρο, ε γέρο,
είσαι γέρος,
συνταξιούχος είσαι,
πήγαινε ρε γέρο, στην απραξία της σύνταξής σου,
αντί να ασχολείσαι με τα δικά μου τα κατορθώματα,
είσαι γέρος, αποσυρμένος,
άντε τώρα να μη σου δείξω εγώ,
γέρο, που τολμάς να μου κάνεις κριτική».xyzcontagion.wordpress.com


Και ένα άρθρο του Ζαν Κοέν για την Τομαή.
www.cohen.gr
Στις 25 Ιανουαρίου φέτος το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπʼ αριθμόν 525/2013 απόφαση του καταδίκασε την υπεύθυνη του Αρχείου του ΥΠΕΞ και προσφάτως  τοποθετηθείσα εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ITF (Task Force for International Cooperation on Holocaust Education) κ. Φωτεινή Τομαή και τις «Εκδόσεις Παπαζήση για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων του βιβλίου που εξέδωσε η κ. Τομαή με τίτλο «Αληθηνές Ιστορίες 1,2,3,..11 Ολυμπιονικών.  
Σύμφωνα με την απόφαση, μεταξύ άλλων,  η κ. Τομαή πρέπει να πληρώσει στους αρχικούς συγγραφείς το ποσό των 20.000 ευρώ και να δημοσιεύσει την απόφαση σε δύο πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες.
Με την απόφαση αυτή όμως η κ. Τομαή δεν ξεμπλέκει με τα νομικά της προβλήματα αφού έχει κατατεθεί εναντίον της και μήνυση (ποινικό αδίκημα) για πλαστογραφία και απάτη σύμφωνα με τους μηνυτές Ελένη Κεφαλοπούλου και Άρη Φωτιάδη.
Προσωπικά το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτή τη ζωή είναι τα νομικά προβλήματα της κ. Τομαή. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει απόλυτα είναι δύο πράγματα.
Πρώτον, το γεγονός ότι εν λόγω κυρία προσπαθεί να ξαναγράψει την τραγωδία της εξόντωσης των Ελλήνων Εβραίων κατά τη διάρκεια της κατοχής λέγοντας ότι όλοι οι Χριστιανοί βοηθήσανε τους Εβραίους, πράγμα τελείως αναληθές.
Δεύτερον κατά  πόσον είναι σωστό ένα άτομο με τέτοια νομικά προβλήματα και καταδίκη μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο ITF.
Αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου η κυρία Τομαή θα παρουσιάσει στο Πνευματικό μας Κέντρο το βιβλίο, του πολύ δραστήριου προέδρου του συλλόγου «Απόγονοι Θυμάτων Ολοκαυτώματος», Μάριου Σούση, «Καλή αντάμωση φιλιά εις τα παιδιά»
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Σούσης δεν ήξερε τα προβλήματα της εν λόγω κυρίας και την προσκάλεσε, καλή τη πίστη, ως εκπρόσωπο της Ελληνικής  Κυβέρνησης και στο ITF, και σωστά έπραξε.
Το ερώτημα όμως παραμένει: Είναι η εν λόγω κυρία η καταλληλότερη να παρουσιάσει ένα βιβλίο για την καταστροφή των Ελλήνων Εβραίων κατά τη διάρκεια της κατοχής; Εγώ πιστεύω όχι.
Αλλά τα μπλεξίματα με την κ. Τομαή δεν έχουν τέλος.
Όπως είναι γνωστό, το Άουσβιτς έχει παραχωρήσει σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα ένα κτήριο προκειμένου η κάθε χώρα να κάνει ένα δικό της Μουσείο. Μεταξύ των χωρών είναι και η Ελλάδα.
Παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια η ελληνική κυβέρνηση μαζί με δωρεά από ιδιωτικό ίδρυμα (όχι εβραϊκό) βρήκε τα λεφτά για να φτιάξει το Μουσείο. Και εδώ αρχίζουν τα παράξενα.
Πρόσφατα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου,  η εν λόγω κυρία ζήτησε από τον σύλλογο «Απόγονοι Θυμάτων Ολοκαυτώματος» να αναλάβουν αυτοί να διαχειρίζονται τα λεφτά, πράγμα περίεργο για να μη πω ίσως και παράνομο. Τα λεφτά και το όλο έργο ανήκει στην Ελληνική Κυβέρνηση, με ποια λογική, λοιπόν, ζητάει η κ. Τομαή να αναλάβει τη διαχείριση των χρημάτων ένας απλός σύλλογος;
Θα μου ήταν πιο ευκολοχώνευτο αν το ζητούσε από το ΚΙΣ ή την Κοινότητα Αθηνών, αν και πάλι δεν είμαι σίγουρος (καθότι δεν είμαι νομικός) κατά πόσο είναι νόμιμο. Με άλλα λόγια κάτι δεν πάει καλά με το έργο αυτό όπως θέλει να το διαχειριστεί η εν λόγω κυρία.
Ελπίζω ο κ. Σούσης να σκεφτεί καλά την όλη πρόταση και να συμβουλευτεί τους κατάλληλους ανθρώπους πριν υπογράψει οτιδήποτε


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...