Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Οι αλήτες του ΠΑΣΟΚ, απειλούν τους εισαγγελείς που κυνηγούν Βενιζέλο για σκάνδαλα!

Πολιτικό ζήτημα εγείρει, σύμφωνα με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ο χειρισμός εκ μέρους της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, ναδιαβιβάσει δικογραφία στο παραπεμπτικό της οποίας αναφέρεται ότι «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης» των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων. 

Ο κ. Ρήγας, μιλώντας την Τετάρτη στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την αναζήτηση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών της κας Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε, ειδικότερα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπανδρέου δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να κάνει οποιαδήποτε αξιολόγηση. Πολύ περισσότερο που – όπως ο κ. Ρήγας εκτίμησε – η κ. Παπανδρέου περιορίστηκε στα πρακτικά της σχετικής συζήτησης στη Βουλή. 

«Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε πειθαρχική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η ενέργεια της κας Παπανδρέου είναι απαράδεκτη νομικά και εγείρει πολιτικό ζήτημα» υπογράμμισε.

Πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε μετά από μακροσκελή δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην οποία μεταξύ άλλων, επισημάνει ότι «αποκαλύπτονται περίτρανα οι προκλητικές και δύσοσμες αντιδημοκρατικές εργολαβίες της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που εργάζονται συνεταιρικά εναντίον της διαφάνειας και υπέρ της συγκάλυψης ποινικών και πολιτικών ευθυνών, που βαρύνουν τους επιτελείς τους».

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την φαρσοκωμωδία

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καλύψει τα κείμενα αμφισβήτησης της ηγεσίας του που πλέον πέφτουν σαν βροχή.

«Εν μέσω άλλης μιας συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και καθώς κορυφώνεται η αγωνία για τη συνεδρίαση της Κ.Ε. (εκτός και αν αναβληθεί ξανά), η αξιωματική αντιπολίτευση σκιαμαχεί παριστάνοντας ότι... ναυμαχεί!», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σημείωσε, επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τα ίδια τα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής του Δεκεμβρίου 2013 για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, για τα οποία προφανώς το Κοινοβούλιο όχι μόνο έχει λάβει γνώση, αλλά έχει αποφανθεί αμετάκλητα μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας».

«Βαφτίζοντας τα πρακτικά της Βουλής "δικογραφία", προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, προκαλώντας θόρυβο γύρω από ένα ανύπαρκτο θέμα και μιλώντας για "εγκλήματα" με τα οποία ουδόλως ασχολήθηκαν μετά τον Δεκέμβριο του 2013. Ο,τι και να κάνουν, δεν πρόκειται να αποφύγουν τη σκληρή κριτική των συνιστωσών τους για την καθήλωση τους στις πρόσφατες εκλογές», πρόσθεσε η κα Βούλτεψη. 

ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραπλανά κανέναν


Για «παιδαριώδη δικονομικά τεχνάσματα» με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ «αυταπατάται ίσως, αλλά δεν παραπλανά κανέναν», κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η εισαγγελία έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει, δηλαδή να στείλει «πίσω στη Βουλή τα πολιτικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής στις 18.12.2013 μαζί με τις αποστομωτικές απαντήσεις που είχε λάβει. Τίποτα άλλο». 

Ακόμα, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχε στη διάθεση του παραπάνω από έξι μήνες να κινήσει οποιαδήποτε κοινοβουλευτική διαδικασία δεν το έκανε. «Νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φόβιζε το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του μια ακόμη συζήτηση για άθλιες συκοφαντίες και σκευωρίες; Δεν έχει συνετιστεί επιτέλους, ώστε να εγκαταλείψει τη γραμμή αυτή», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.


Σχόλιο Α.Α.: Τα λαμόγια απειλούν με τις πλάτες τις ΝΔ, και του Σαμαρά, ο οποίος για να παραμείνει πρωθυπουργός είναι ικανός να καταργήσει την Δικαιοσύνη!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...