Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Όταν η Ελλάδα του Παπαδήμου μπήκε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεωκοπίας, αλλά τότε δεν ήταν σημαντικό!

Απίστευτη επικοινωνιακή προπαγάνδα, λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες με την επικείμενη χρεωκοπία της Αργεντινής. Συγκεκριμένα, η Αργεντινή έχει ρυθμίσει το 93% του χρέους της, και αρνείται να πληρώσει ένα 7%, που αντιστοιχεί στο παλιό χρέος που κατείχαν δανειστές της και αρνήθηκαν να το ρυθμίσουν μετά την στάση πληρωμών του 2001! Με λίγα λόγια, σήμερα έπρεπε να πληρώσει ένα ομόλογο 500 εκ. δολαρίων από τα ρυθμισμένα, λεφτά που είχε, αλλά δικαστήριο απαγόρευσε να πληρωθεί οτιδήποτε αν δεν πληρωθούν τα αρρύθμιστα του 7%......Τεχνίτη κρίση, προϊόν εκβιασμού που επιχειρείται να γίνει στην Αργεντινή, η οποία ακόμα αντιστέκεται!

Και στην Αθήνα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, πανηγυρίζουν για την χρεωκοπία της Αργεντινής (και γινόμαστε ρόμπα στην Λατινική Αμερική), επειδή ο οίκος αξιολόγησης S&P την έθεσε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεωκοπίας, αλλά ξεχνάνε εύκολα......Γιατί και η Ελλάδα πρόσφατα βρέθηκε σε τέτοιο καθεστώς, και συγκεκριμένα το 2012 όταν έγινε το PSI.....Τέλη Φλεβάρη του 2012, από τα "παπαγαλάκια" το γεγονός καλύφθηκε κάπως έτσι:
"Σε προσωρινή, «επιλεκτική» ή «περιορισμένη  χρεοκοπία» της Ελλάδας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , όπως και η ελληνική κυβέρνηση την αποδέχθηκαν, την χαρακτήρισαν  ως αναμενόμενο γεγονός και την αντιμετώπισαν επικοινωνιακά όσο γίνεται πιο «χαμηλά», προκειμένου να μη θορυβηθούν οι καταθέτες! 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδέχεται προσωρινά τα ομόλογα που εκδόθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο ή είναι εγγυημένα απ' αυτό, ως εγγύηση   για τις πράξεις νομισματικής πολιτικής , δηλαδή δάνεια προς τις ελληνικές τράπεζες.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών δεν κάνει κάν λόγο για ελεγχόμενη χρεοκοπία, τονίζοντας ότι δεν θα επηρεάσει τη ρευστότητα των τραπεζών στην Ελλάδα . αναφέρει χαρακτηριστικά:"

Τότε η επιλεκτική χρεοκοπία ήταν ανώδυνη, ενώ σήμερα για την Αργεντινή που λέει και κάνα ΟΧΙ, χωρίς να την θεοποιούμε γιατί μετά την στάση πληρωμών κινήθηκε με το παλιό καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης πάλι, είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...