Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Υπάρχει και η δημοσιογραφία που δεν ελέγχεται ούτε καθοδηγείται - Απάντηση σε απρόκλητη επίθεση του κ. Χούμπαυλη στο Candianews


Από candianews.gr


Μια απρόκλητη και συκοφαντική επίθεση από τον ιδιοκτήτη του Talos Plaza κ. Χούμπαυλη, δέχτηκε το Candianews, με αφορμή την υπόθεση της απόφαση του ΣτΕ για το σφράγισμα του πολυκινηματογράφου στο Ηράκλειο.
Μετά την αποκάλυψή μας για την παρέμβαση Αυγενάκη και το ρουσφέτι που ζήτησε από τη βουλή μια μέρα πριν κλείσει για τις εκλογές (Δείτε εδώ), ο ιδιοκτήτης της εταιρείας επιτίθεται, χωρίς να το κατονομάζει, στο Candianews με μια ανακοίνωση που δεν μας έστειλε καν. Ξεπερνώντας τα όρια, σημειώνει ότι δέχεται "απροκάλυπτη επίθεση", «μέσω συγκεκριμένου «ειδησεογραφικού» τοπικού site, υποκινούμενης και τροφοδοτούμενης από τοπικό επιχειρηματία, που σκοπό έχει την κατασυκοφάντηση του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού κέντρου «TALOS PLAZA», ιδιοκτησίας της εταιρείας μας και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ)».
Και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Πρώτο: Ας πληροφορηθεί λοιπόν ο κ. Χούμπαυλης και όποιοι άλλοι, ότι όσο κι αν φαίνεται παράξενο και παράδοξο, στην Ελλάδα και στην μικρή μας τοπική κοινωνία υπάρχουν μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι που δεν παίρνουν εντολές, δεν έχουν συμφέροντα, δεν παίρνουν «γραμμή» από πολιτικά ή οικονομικά συγκροτήματα. Και δεν κάνουν συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.
Σας φαίνεται παράξενο, αλλά είναι έτσι. Κι αυτό το έχει αποδείξει διαδρομή 30 χρόνων, γεμάτη συγκρούσεις με τα συμφέροντα.
Δεύτερο: Δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους ουδέποτε χρειαστήκαμε άδεια για να λειτουργούμε και να αποκαλύπτουμε, κατά συνείδηση. Η συνείδηση δεν χρειάζεται καμιά άδεια. (Δεν χρειαζόμαστε άδεια για να κάνουμε δημοσιογραφική εργασία και να είμαστε ένα ειδησεογραφικό portal με δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά, παρά τον μικρό χρόνο «ζωής» μας)
Τρίτο: Να μας πάτε στο δικαστήριο και να ζητήσετε την καταδίκη μας επειδή ελέγχουμε τη διοίκηση η οποία δεν εφαρμόζει την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, του Συμβουλίου Επικρατείας. Αυτή δεν είναι η κατηγορία – απειλή που απευθύνετε;
Τέταρτο: Προφανώς δεν μας απασχολούν οι επιχειρηματικές διαφορές και οι κόντρες. Μας απασχολεί όμως η εφαρμογή και τήρηση της νομιμότητας και των δικαστικών αποφάσεων, η οποία ουδέποτε θα μπορούσε να αμφισβητηθεί αν, για παράδειγμα, στη θέση ενός μεγαλοεπιχειρηματία, ήταν ένας κάποιος άλλος «κοινός θνητός».
Πέμπτο: Μην ξεχνάτε (ξανά, για να εντυπωθεί στη συνείδηση) ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης που ούτε ελέγχονται ούτε γραμμή παίρνουν. Καινοφανές, αλλά πραγματικό.
 Έκτο: Άραγε, αν χρειαστεί να αποδείξετε ότι τα δημοσιεύματα είναι «υποκινούμενα» και «τροφοδοτούμενα», αν χρειαστεί να αποδείξετε τα συκοφαντικά, πώς θα το κάνετε;
Αλέκος Α. Ανδρικάκης
Δημοσιογράφος


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...