Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Όταν ο Τσίπρας εισπράττει από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.....Θυμόμαστε Βενιζέλο και Φλωρίδη να της χαρίζουν τα χρέη!Ύστερα από τη θετική εξέλιξη σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών του “Δικέφαλου του Βορρά” και την... λύτρωση του, ο Ιβάν Σαββίδης μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ευχαρίστησε την κυβέρνηση, ενώ νωρίτερα είχε ενημερώσει ότι το χρέος των 10,4 εκ. ευρώ θα καταβληθεί εντός δύο ημερών. 

Οι Θεσσαλονικείς μαζί με τις επιχειρήσεις που έχουν χρέη μπορούν να αποφύγουν τις προσαυξήσεις και τους πρόσθετους φόρους έπειτα από την τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του νόμου 4321/2015, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 35Α/27-03-2015.

Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφη οι επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις και τους πρόσθετους φόρους που είχαν κεφαλαιοποιηθεί στην περίπτωση που πληρώσουν το σύνολο του καθαρού χρέους τους. Του ΠΑΟΚ είναι 10,4 εκ. ευρώ και ο Ιβάν Σαββίδης προτίθεται να το πληρώσει και να απαλλάξει την ΠΑΕ από τα χρέη της...

Πάμε λιγο παλιότερα...............

Βενιζέλος και Φωρίδης, είχαν γράψει μαζί από κοινού μια από τις πλέον μαύρες σελίδες της Μεταπολίτευσης όταν διέγραψαν μια για πάντα τα χρέη του ΠΑΟΚ και του Άρη προς το Δημόσιο. Προσοχή: δεν ρύθμισαν τα χρέη. Τα χάρισαν.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από ρεπορτάζ της εποχής:

Σε διαγραφή των χρεών των ΚΑΕ και των ΠΑΕ προς το Δημόσιο προχωρά η Πολιτεία με ειδική διάταξη στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης. Το γεγονός σημαίνει πως επανασυστήνονται οι ΚΑΕ Αρης και ΠΑΟΚ και διαγράφονται τα υπέρογκα χρέη τους, που ανέρχονταν περίπου σε 12 δισεκατομμύρια δραχμές. 

Όπως εξήγησαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, θα γίνει ειδική εκκαθάριση των δύο εταιρειών. Θα διαλυθούν, δίχως να κηρύξουν πτώχευση, και δεν πρόκειται να υποβιβαστούν, διότι το αγωνιστικό τμήμα τους θα ανήκει στους ερασιτέχνες ΠΑΟΚ και Αρη αντίστοιχα. Τα χρέη τους προς το Δημόσιο δεν ρυθμίζονται, αλλά χαρίζονται.

Κάτι αλλάζει στην χώρα, και είναι εμφανές.......


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...