Στηρίζουμε!

Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς σταματούν την απεργία πείνας


«Μετά από 32 ημέρες απεργίας πείνας, η μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η φίλη του δεύτερου θα περάσουν σύντομα την έξοδο της φυλακής, ελεύθερες ξανά…», αναφέρουν στην επιστολή τους - Συνεχίζουν την απεργία πείνας ο Νίκος Μαζιώτη, μέλος του ΕΑ, και το «Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων».

Οι κρατούμενοι για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ανακοίνωσαν τον τερματισμό της απεργίας πείνας με την παρακάτω επιστολή στο athens.indymedia.org:
«Σήμερα είναι μια ημέρα, που ανοίγει μια ρωγμή στα τείχη του φυλακισμένου κόσμου που μας περιβάλλει. Μετά από 32 ημέρες απεργίας πείνας, η μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η φίλη του δεύτερου θα περάσουν σύντομα την έξοδο της φυλακής, ελεύθερες ξανά…
32 ημέρες απεργίας πείνας, με οκτώ συντρόφους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ισορροπώντας μεταξύ ζωής και θανάτου. Ο Μιχάλης βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην εντατική, η Όλγα είχε φτάσει 40 κιλά, ο Παναγιώτης είχε ήδη επιβαρυμένη υγεία από τις προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι, ο Γιώργος Π. παρουσίασε πρόβλημα με την καρδιά του, με τους παλμούς του να φτάνουν τους 30, και όλοι είχαν μετρήσεις που έδειχναν ότι έχασαν το 15-20% του σωματικού τους βάρους.
32 ημέρες, η απεργία πείνας έγινε ένα καθημερινό, αργό βασανιστήριο θανάτου, για να μη συνθηκολογήσουμε με τον απόλυτο θάνατο του συναισθηματικού εκβιασμού. Έναν ύπουλο εκβιασμό που θέλησε να μας επιβάλλει η εξουσία, απαγάγοντας και κρατώντας ομήρους τους συγγενείς μας στις φυλακές. 32 ημέρες απεργίας πείνας, κάθε παλμός της καρδιάς μας που έσβηνε, μας θύμιζε την υπόσχεση που δώσαμε όλοι μαζί όταν συναντηθήκαμε για τελευταία φορά, «Πάμε μέχρι τέλους, μέχρι την ελευθερία…».
Μετά από 32 ημέρες απεργίας πείνας, η σκιά της καταστολής χλώμιασε, τα τείχη της αιχμαλωσίας μίκρυναν και η φυλακή παραδέχτηκε την ήττα της.
Η νίκη αυτή δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της απεργίας πείνας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Είναι νίκη ενός ολόκληρου αλληλέγγυου κόσμου που, με εμπρηστικές επιθέσεις, καταλήψεις, σαμποτάζ, πορείες, συγκεντρώσεις, αιφνιδιαστικές παρεμβάσεις, έσπασε την κοινωνική ησυχία, μετέτρεψε τις πόλεις σε πεδίο εξεγερτικών στιγμών και τα κατειλημμένα κτίρια σε ζωντανά εργαστήρια ανατρεπτικών καταστάσεων. Σε μία καθημερινότητα που η επιθυμία για ελευθερία έχει ανασταλεί επ’ αόριστον, η ζωή πλημμύρισε με μικρές και μεγάλες χειρονομίες απελευθέρωσης, με φωτιές, με συνθήματα και με σπινθηροβόλα βλέμματα από πρόσωπα που φόραγαν κουκούλες.
Πολλές σκέψεις μας κατακλύζουν και θέλουν να γεμίσουν με λέξεις τα αντίστοιχα νοήματα. Όμως, σήμερα, δεν είναι μέρα ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για απολογισμούς. Σήμερα σταματάμε την απεργία πείνας, έχοντας νικήσει τα σκιάχτρα της εξουσίας, που ήθελαν τους συγγενείς μας στη φυλακή, ΟΜΩΣ, την ίδια στιγμή συνεχίζεται η απεργία πείνας των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων, για τα συνολικά αιτήματα που έχουν τεθεί. Οι ημέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες τόσο για την υγεία τους, όσο και για το στοίχημα του συνολικού αναρχικού αγώνα. Γι’ αυτό, δεν υπάρχει καιρός ούτε για εφυσηχασμό, ούτε για επινίκια. Ο κύβος ερρίφθη προ καιρού… Εμείς, ως Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, παραμένουμε στις επάλξεις και προετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας, στηρίζοντας τον αγώνα που διεξάγεται εντός και εκτός φυλακής.
Η εξουσία και τα σκιάχτρα της πρέπει να γνωρίζουν πως κάθε δικαστικό πραξικόπημα, κάθε φυλάκιση, κάθε στιγμή καταπίεσης, κάθε ψέμα προπαγάνδας, κάθε απόχρωση αστικής ηθικής θα επιστρέφει πίσω στον ηθικό αυτουργό και ιδιοκτήτη της, με πολλαπλάσια δύναμη και ορμή. Με τη δύναμη και την ορμή του σαμποτάζ, της φωτιάς, της έκρηξης, της εκτέλεσης… Στον πόλεμο, απαντάμε με πόλεμο. Καιρός να περάσουμε πρώτοι στην επίθεση…
ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αναρχικό σύντροφο Νίκο Μαζιώτη, μέλος του ΕΑ, και στο Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF, 
Πυρήνας Φυλακής».

*****

Καταγγελία της ιατρού Λίνας Βεργοπούλου για παρεμπόδιση εισόδου της στο ιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

"Η χθεσινή είσοδός μου στο ιατρείο της φυλακής και η εξέταση των απεργών επετεύχθη, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Διαιοσύνης", τονίζει Λίνα Βεργοπούλου, μία εκ των ιατρών των απεργών πείνας, καταγγέλοντας τη συμπεριφορά της Διεύθυνσης του «Σωφρονιστικού Καταστήματος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού».
Ολόκληρη η καταγγελία 
Kαταγγέλω δημόσια, ως πολίτης της κοινωνίας και με την ιδιότητα του υγειονομικού λειτουργού που εδώ και δεκαετίες εξασκώ, τηρώντας με συνέπεια τον ιατρικό όρκο και προσφέροντας τις υπηρεσίες μου σε όλους τους ανθρώπους (χρήζοντες την ιατρική μου μέριμνα ), χωρίς ουδεμία εξαίρεση, την απαράδεκτη συμπεριφορά της Διεύθυνσης του «Σωφρονιστικού Καταστήματος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού», που αφορά την προσφορά των υπηρεσίων μου (ως ιατρός) στο ως άνω Σωφρονιστικό Κατάστημα.
Οκτώ απεργοί πείνας (εκ των οποίων οι πέντε διανύουν την 33η μέρα απεργίας), κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και η πορεία της υγείας τους παρακολουθείται από τέσσερις ιατρούς επιλογής τους, διαδικασία σύννομη με τους προβλεπόμενους κανονισμούς και σωφρονιστικούς κώδικες. Όταν εμποδίζεται η είσοδος των ιατρών στο ιατρείο της φυλακής, προς εξέταση των απεργών, τη στιγμή που στη φυλακή,- δεν υπάρχει ιατρός παρά μερικές ώρες την ημέρα -, καταστρατηγούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και καταπατούνται κώδικες δεοντολογίας και πανανθρώπινοι άγραφοι ηθικοί νόμοι,που στις ευνομούμενες κοινωνίες, θα έπρεπε να είναι υπεράνω των στείρων και άκαμπτων εσωτερικών κανονισμών μιας φυλακής -, που στερούν στους κρατούμενους την παροχή ιατρικής φροντίδας μετά από 32 μέρες απεργίας πείνας, τη στιγμή που η φυλακή, δεν δύναται από τους υπάρχοντες πόρους και δομές της να τους την εξασφαλίσει.
Η χθεσινή είσοδός μου στο ιατρείο της φυλακής και η εξέταση των απεργών επετεύχθη, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Διαιοσύνης, την οποία εκτιμώ ως θετική κίνηση. Παρ όλα αυτά, επιμένω να πιστεύω, πως η φυσική επικοινωνία των κρατουμένων απεργών πείνας με τους προσωπικούς τους ιατρούς, αποτελεί δικαίωμα και των δύο πλευρών (μετά από 33 μέρες απεργίας) και δεν πρέπει να επιτυγχάνεται κατόπιν περιστασιακών διαπραγματεύσεων και εν είδει χάριτος. Κι αυτό γιατί, όποιος βρίσκεται σε θέσεις αυξημένης ευθύνης (Διεύθυνση Φυλακών), οφείλει να βρίσκει άμεσα λύσεις σε έκτακτες κρίσεις, πάντα προς όφελος της υγείας των κρατουμένων και της διασφάλισης της ζωής τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και σταθμίζοντας τους κινδύνους.
Αθήνα 03/04/2015
left.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...