Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Video: Κωλοτούμπα Τσίπρα και για τις Σκουριές: "ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ 5.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ"


Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο 105,5".

Ρωτήθηκε όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο και για τις Σκουριές και από την απάντηση του προκύπτει ότι η κυβέρνηση αναζητεί την χρυσή τομή έτσι ώστε να μην βγουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι των μεταλλείων αλλά και να μείνουν ικανοποιημένοι και οι "antigold" της Ιερισσού.

Ακολουθεί η δήλωση του πρωθυπουργού και η στιχομυθία του με τον "δημοσιογράφο" Κώστα Αρβανίτη.


ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ«Στις Σκουριές ο κόσμος δε σήκωσε ανάστημα στην Ελληνικός Χρυσός; 6 μήνες αριστεράς και ο κόσμος ακόμη τρώει ξύλο και λειτουργεί η Ελληνικός Χρυσός».

ΤΣΙΠΡΑΣ«Απ΄ ότι γνωρίζω στις Σκουριές η επιχείρηση διαμαρτύρεται και ζητά άμεσα απόφαση δεδομένου ότι δεν τις έχει δοθεί άδεια για εξόρυξη και τη δυνατότητα (κολλάει…) της επί τόπου διαλογής που έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Είναι διαρκής η μάχη που δε δίνεται μόνο με τα συμφέροντα είναι μια μάχη που έχει να κάνει με τον κόσμο και με την τοπική κοινωνία και πως θα βρεθεί ένα modus vivendi, γιατί η άλλη πλευρά βάζει στην προμετωπίδα τους εργαζόμενους».

Τον διακόπτει ο Αρβανίτης και του λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την άλλη πλευρά και όχι με τους εργαζόμενους (!!!!).

Του απαντάει ο Τσίπρας: «Ναι αλλά ως κυβέρνηση έχεις ευθύνη να μην οδηγήσεις 5.000 ανθρώπους στη ανεργία, αλλά να βρεις μια λύση και εκεί είναι ένα θέμα που χειρίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τώρα χειρίζεται ο Πάνος Σκουρλέτης. Το θέμα είναι ανοιχτό δεν έχει κλείσει.

Στις Σκουριές είμαι σίγουρος ότι θα δοθεί μια λύση και στα πλαίσια της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής αλλά και στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης, του δικαίου αγώνα των πολιτών».

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Ποιανού δίκιο των εργαζομένων ή αυτών που διαμαρτύρονται;».


ΤΣΙΠΡΑΣ: «Το κοινωνική δικαιοσύνη είναι για τους εργαζόμενους να μην χάσουν τη δουλειά τους. Το δίκαιο του αγώνα είναι για εκείνους που προέταξαν τη ζωή τους και το περιβάλλον. Είμαι σαφής νομίζω.»

Κοιτάξτε τι έλεγε ο Τσίπρας, για το θέμα στις 14 Ιανουαρίου 2015, πριν τις εκλογές......


Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ (ΑΡΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ)

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΘΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΡΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ)

Και βέβαια το 2013, διαλαλούσε την ανάγκη να πάρει πόδι η "Ελληνικός Χρυσός", όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ! Και για τις θέσεις εργασία των μεταλλωρύχων, έλεγε ότι εξαιτίας τους, χάνονται θέσεις εργασία σε τουρισμό, αλιεία, κτηνοτροφία.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...