Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Νετανιάχου: Οι Παλαιστίνιοι και όχι ο Χίτλερ αποφάσισαν το ολοκαύτωμα

ΔιεθνήΣυγχωροχάρτι στον Χίτλερ προκειμένου να αποδώσει στους Παλαιστίνιους την ευθύνη για το ολοκαύτωμα, έδωσε ο ακροδεξιός Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στο 37ο συνέδριο σιωνιστών.

«Ο Χίτλερ δεν ήθελε να αφανίσει τους Εβραίους αλλά να τους απελάσει» υποστήριξε ο Νετανιάχου συμπληρώνοντας ότι ο μουφτής Χατζ Αμίν Αλ-Χουσσεΐνι τον έπεισε τελικά να τους εξοντώσει γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαιναν στα παλαιστινιακά εδάφη.Οι δηλώσεις Νετανιάχου προκάλεσαν σάλο σε ολόκληρο τον κόσμο (παρά το γεγονός ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τις είχε επαναλάβει και το 2012) ενώ αρκετοί σχολιαστές υποστήριξαν ότι με αυτό τον τρόπο καθαγιάζει τον Αδόλφο Χίτλερ.

Το επιχείρημα έχουν αποδομήσει δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί όπως ο Ρόμπερτ Φισκ και ο Ζιλμπέρ Ασκάρ. Υπενθυμίζεται ότι ο Χατζ Αμίν Αλ-Χουσσεΐνι ήταν άνθρωπος των Βρετανών (έχει κατηγορηθεί ότι εργαζόταν για λογαριασμό του βρετανικού γενικού επιτελείου), μέχρι τη στιγμή που τους εγκατέλειψε για να ταχθεί στο πλευρό του Άξονα.

Για τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά αίτια του ολοκαυτώματος δείτε τη συνέντευξη του καθηγητή Γιώργου Μαργαρίτη για το ντοκιμαντέρ Φασισμός Α.ΕI.W


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...