Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Εκλογή Μητσοτάκη στην ΝΔ: Επικράτηση νεοφιλελεύθερου μνημονιακού μοντέλου με ολίγον ακροδεξιά!


Η εκλογή προέδρου στην Νέα Δημοκρατία, δεν σημαδοτούσε κάποιο σταυροδρόμι στο αν η συντηρητική παράταξη θα συνέχιζε ή σταματούσε την υποστήρξη των μνημονίων και των φονικών πολιτικών τους, και πως θα μπορούσε άλλωστε όταν Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης τα ψήφιζαν με χέρια και  πόδια, μέχρι τον Αύγουστο.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας πόνταραν με ότι μέσο μπορούσαν στον Μεϊμαράκη, ήταν γιατί με την εκλογή Παυλόπουλος στην ΠτΔ, την υπουργοποίηση μετά Παπαγγελόπουλου είχαν δοθεί από τον Τσίπρα τα ανταλλάγματα στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ ώστε να μην χάσει την θέση του στο Μαξίμου ο Τσίπρας άσχετα αν στο κοντινό μέλλον θα χρειαζόταν την ΝΔ για να εφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο. Με τον Κούλη, δεν υπάρχει συμφωνία, και με τον Σαμαρά να έχει βοηθήσει την σημερινή του εκλογή αν η ΝΔ απαιτηθεί να συνδράμει το αντάλλαγμα θα είναι από τη μεριά της, το "κεφάλι" του Τσίπρα.

Στην πολιτική ουσία του πράγματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε πρωτοστατήσει στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων υιοθετώντας επιχειρήματα θατσερικού τύπου, είναι ο εν δυνάμει εκπρόσωπος της αστικής τάξης της χώρας, μέχρι να καεί ο Τσίπρας από τις συνεχείς απαιτήσεις των δανειστών. Είναι ικανός να πουλήσει μέχρι και την Προεδρία της Κυβέρνησης σε ιδιώτες και να φορολογήσει και τον αέρα που αναπνέουμε. Όχι ότι δεν θα το έκανε ο Μεϊμαράκης αν το ζήταγαν οι δανειστές, απλά ο Κούλης θα το έκανε πιο άνετα.

Η στάση της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος του, που τον στήριξε στον δεύτερο γύρο είναι δείγμα ότι ναι μεν νεοφιλελεύθερος ο Κούλης αλλά οι ακροδεξιοί θα έχουν πάντα χώρο στο κόμμα και στην ζωή της χώρας!
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...