Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Προϋπολογισμός Περιφέρειας Αττικής 2017: Και ένα και δύο και πολλά Περιφερειακά Ταμεία; (και μια πρόταση)

Στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπεται ότι 20 εκ. ευρώ από τα αποθεματικά θα διατεθούν για την ίδρυσηΑναπτυξιακής Εταιρείας ΑΕτης Περιφέρειας Αττικής.Έχουν ήδη το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, που δεν υπόκειται στον έλεγχο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ούτε σε δημοσιονομικό έλεγχο, κι έχει «ευέλικτες πληρωμές». Αλλά δεν τους φτάνει! 
Θέλουν και Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΕ και προϋπολογίζουν 20 εκ. ως κεφάλαιο για να την ιδρύσουν. Οι αναπτυξιακές, βλέπετε, έχουν πιο πολλές «ευελιξίες»: έχουν διορισμένο ΔΣ, δεν ελέγχονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχουν δικό τους κανονισμό προμηθειών, κάνουν προσλήψεις με όποιο κριτήριο θέλουν. 

Γι' αυτό άλλωστε τα μισά σκάνδαλα που προέκυψαν από Δήμους και Νομαρχίες σχετίζονταν με Αναπτυξιακές Εταιρείες των ΟΤΑ! Τεχνογνωσία υπάρχει...


Βέβαια, αυτά τα 20 εκ. ευρώ θα μπορούσαν να διατεθούν στο να γίνει όντως πράξη το πρόγραμμα «Ρεύμα για όλους», που διαφημίστηκε τα Χριστούγεννα του 2014, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Να διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής αυτά τα 20 εκ. ευρώ για να καλυφθεί η ανάγκη των 55.000 νοικοκυριών που σήμερα στην Αττική δεν έχουν ρεύμα ή κινδυνεύουν άμεσα να μην έχουν ρεύμα. Να διατεθούν για καταβολή προκαταβολών, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσε η Περιφέρεια Αττικής να αναγκάσει τη ΔΕΗ σε διακανονισμό δόσεων ανάλογα με τις ανάγκες του οφειλέτη, και να προβλέψει ένα ποσό για την ίδρυση γραφείου που θα ασχολείται μόνο με την κάλυψη αυτών των ζωτικών κοινωνικών αναγκών των νοικοκυριών.

Τα βασικά έγγραφα του προϋπολογισμού και των εκτελεστέων έργων  1 2 3
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...