Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ ΕΝΟΨΕΙ 4ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Του Γιώργου Λιανού                

Σε μαγικά και εξορκισμούς έχει καταφύγει κυριολεκτικά η κυβέρνηση με σκοπό να δοθεί η εντύπωση προς τα έξω, ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπογραφής 4ου μνημονίου-ταφόπλακα για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Χθες από τα Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του νέου γραφείου του ξόρκισε τον κίνδυνο αποτυχίας της αξιολόγησης, ενώ παράλληλα απέκλεισε ξανά την υπογραφή ενός νέου μνημονίου, εξαιτίας της μη ολοκλήρωσής της.

Παράλληλα, ο ίδιος και όλα τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης διατυπώνουν με τυμπανοκρουσίες την ανάγκη και τις απέλπιδες προσπάθειές που καταβάλλουν για την ρύθμιση του χρέους. Σε αυτό το λόγο οφείλονται και οι πανηγυρισμοί κατά την επίσκεψη του «πλανητάρχη» και απερχόμενου προέδρου των Η.Π.Α Ομπάμα με τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων, απεργιών και κυκλοφορίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τους πάνοπλους αστυνομικούς και πράκτορες, τα λουκούλλεια γεύματα και τις πομπώδεις ομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και των υπολοίπων παρευρισκομένων. Όλο αυτό όπως είναι κατανοητό ήταν ένα κακώς παιγμένο θέατρο που στόχευε στην εξαπάτηση και στην παραπλάνηση του λαού. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση περίμεναν για τους δικούς του λόγους να ακούσουν μια καλή κουβέντα από το στόμα του Ομπάμα για το χρέος, την ανάπτυξη, τα εθνικά θέματα και τις επενδύσεις.

Βέβαια, ο Ομπάμα ως υπέρμαχος «φίλος» και προστάτης» της Ελλάδας δήλωσε την ανάγκη απομείωσης του χρέους με την παράλληλη όμως συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στα υπογραφέντα προαπαιτούμενα των μνημονίων. Η επίσκεψή του στην Ακρόπολη και στο μουσείο, αλλά και η επίδειξη γνώσεων ελληνικής ιστορίας προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση και έδωσαν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να μιλήσουν με πομπώδεις μεγαλοστομίες για τη σημασία της επίσκεψης Ομπάμα.       

Όλοι όμως, γνωρίζουμε, ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν βρίσκεται δυστυχώς στα χέρια της χώρας μας. Η υποτακτική κυβέρνηση της γαλανόλευκης αποικίας μας θα υπογράψει ό,τι ζητήσουν το ΔΝΤ, η Κομισιόν, και η ΕΚΤ. Παρόλο, που ξορκίζει τα νέα μέτρα αυτά φαίνεται να θέτονται σταδιακά στο τραπέζι των συζητήσεων. Ήδη γίνεται λόγος για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για την πτώση του κατώτατου μισθού και την εφαρμογή του νέου υποκατώτατου, για την επέκταση την μαθητείας για τους νέους εργαζόμενους από 16-24, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων για το λύκειο την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, της ελαστικές μορφές εργασίας, τη περαιτέρω απορρύθμιση του ασφαλιστικού.  Πρόκειται, για την ταφόπλακα που ρίχνουν οι κύριοι της συγκυβέρνησης στα κοινωνικά δικαιώματα βυθίζοντας ακόμη τους Έλληνες πολίτες στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανεργία.

Παρά τα μαγικά και τους εξορκισμούς των ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των ΑΝ.ΕΛ η υπογραφή ενός 4ου μνημονίου βρίσκεται σε κοντινό χρονικό σημείο και έρχεται να αποτελειώσει ολοκληρωτικά οτιδήποτε έχει να κάνει με λαϊκές κατακτήσεις. Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να μας πείσουν για το αντίθετο καθώς έχουν ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τους υπερμνημονιακούς «κυρίους» της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που ευνοούν τους μεγάλους τραπεζίτες, τους επιχειρηματικούς ομίλους, και τους μεγαλοβιομήχανους, και τις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Η κυρία Φωτίου στην πρωινή εκπομπή του Αυτιά στον ΣΚΑΙ προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο. Τα μαγικά δεν πιάνουν, ούτε και οι εξορκισμοί. Ό,τι ξορκίζεις έρχεται λέει πολύ σοφά ο λαός μας. Έτσι, λοιπόν ή συζήτηση για την απομείωση του χρέους μας θυμίζει την υπογραφή του 2ου μνημονίου και την εφαρμογή του PSI, με το οποίο ρήμαξαν τα ασφαλιστικά αποθεματικά και κατέστρεψαν τα ήδη χρεωκοπημένα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία. Το 4ο μνημόνιο έρχεται. Απλά δεν γνωρίζουμε ποιος από όλους θα είναι ο διαχειριστής του. Εμείς οι πολίτες δεν είναι ανάγκη να ενδιαφερόμαστε για το ποιος είναι ο διαχειριστής της εκατόχρονης σκλαβιάς που επιβάλλουν. Χρειάζεται να είμαστε απέναντί τους συνεχώς και απέναντι στις κτηνώδης πολιτικές τους.  


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...