Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Ας «δοξαστούμε»Αρκετά μεγάλος αριθμός «γονέων» βρίσκεται από το πρωί έξω από το 6ο Δημοτικό Λαμίας που δηλώνουν αντίθετοι στην φοίτηση προσφυγόπουλων εκεί η οποία ξεκινά σήμερα το απόγευμα. Για την «κινητοποίηση» αυτή φέρεται να έδωσε σήμα ο Σύλλογος «Γονέων και Κηδεμόνων» του συγκεκριμένου Σχολείου. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι «γονείς» δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να προσέλθουν σήμερα στα μαθήματά τους. Ως τώρα τουλάχιστον, καμία Εισαγγελική Αρχή δεν έχει παρέμβει για το αυταπόδεικτο έγκλημα της υποκίνησης σε ρατσιστικό μίσος.

Ειλικρινά δεν θέλω να προβώ σε κανενός είδους πλέον χαρακτηρισμό, θεωρώ πως τα λόγια δεν έχουν καμιά θέση εν μέσω ενός πολέμου που εδώ και πολλά χρόνια είναι κάτι περισσότερο από κηρυγμένος. Κι αν έναν μόνο χαρακτηρισμό αποτολμούσα αυτός θα αφορούσε μονάχα εμάς, τους... «άλλους» δηλαδή, που, μπροστά σε τέτοια φαινόμενα απλώς αρκούμαστε να διατυπώνουμε κάθε φορά τον όποιο αποτροπιασμό μας, πότε ανάμεσα σε κάποια ποστ του Fb και πότε εν μέσω κάποιων ατέρμονων «φιλολογικών» συζητήσεων από τις οποίες ουδέποτε προκύπτει κάποιο «διά ταύτα».

Και ο χαρακτηρισμός αυτός είναι «ανάξιοι». Ανάξιοι για μια Δημοκρατία που (λέμε πως) την θέλουμε μεν αλλά από την άλλη, θεωρώντας την προφανώς ως ένα δεδομένο κληροδότημα που θα είναι πάντα «εκεί», δεν έχουμε την πρόθεση να πράξουμε το παραμικρό γι' αυτήν. Αν πάλι ο χαρακτηρισμός αυτός πιστεύουμε πως μας αδικεί, ας το αποδείξουμε. Ιδού ...πεδίον δόξης λαμπρόν. (δυστυχώς)
.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...