Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Η Γερμανία δεν αλλάζει στάση για το χρέος


Μετά την τοποθέτηση Σόιμπλε που επισήμανε ότι συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ξεκαθάρισε ότι η θέση του Βερολίνου για το ελληνικό χρέος δεν έχει διαφοροποιηθεί μετά τις δηλώσεις Ομπάμα

Κατά την διήμερη επίσκεψη του, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για ελάφρυνση του χρέους, που θα πρέπει πάντως να συνοδεύεται από μεταρρυθμίσεις. Ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί πως ο Ομπάμα θα πιέσει την Γερμανία, τα πρώτα μηνύματα από το Βερολίνο είναι αποθαρρυντικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ ξεκαθάρισε  ότι η θέση του Βερολίνου σχετικά με το χρέος δεν αλλάζει και τόνισε πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι βιώσιμα δημοσιονομικά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι ελάφρυνση του χρέους.

Σχετικά με την τοποθέτηση Ομπάμα, ο Ζάιμπερτ υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του για ελάφρυνση του χρέους θα ληφθούν υπ' όψιν, αλλά η συμφωνία που έγινε στο Eurogroup πρέπει να υλοποιηθεί. «Λαμβάνουμε υπ' όψιν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει επισημάνει την άμεση ανάγκη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το Eurogroup συμφώνησε τον Μάιο σε ένα χρονοδιάγραμμα για αυτό το θέμα και ειδικότερα για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και αργότερα –το 2018- τα μεσοπρόθεσμα μέτρα».Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...