Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Γελοιοποιήθηκε ο Χρυσαυγίτης Λαγός στην Ξάνθη – Μαζική η αντιφασιστική πορεία


Αποκλεισμένος σε ένα μικροσκοπικό γραφείο, ο Λαγός αναγκάστηκε να δει από το μπαλκόνι των γραφείων της Χρυσής Αυγής εκατοντάδες διαδηλωτές να ελέγχουν τους δρόμους της πόλης και να φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα.
Το βίντεο τα λέει όλα:
Αναδημοσιεύουμε παρακάτω κείμενο από τοπικό ειδησεογραφικό σάιτ για την πολύ πετυχημένη αντιφασιστική διαδήλωση:
(Κείμενο: Xanthi2.gr, 5/11/2016)
Πάνω από χίλιους διαδηλωτές που αντιδρούν, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά καθόλου κόσμο δεν είχαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΧΑ στην Ξάνθη. 
Η πόλη αντέδρασε δυναμικά και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσα της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΔΕΔΥ, κομμάτων, νεολαιών, του φοιτητικού συλλόγου και άλλων συλλογικοτήτων, αρκετοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και πραγματοποίησαν μεγάλη αντιφασιστική πορεία. Η πορεία προσέγγισε τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης, όπου βρέθηκε ο βουλευτής Ι. Λαγός και άλλοι 4 βουλευτές αλλά καθόλου κόσμος για εγκαίνια καθώς περίπου 10 μέλη, ως συνήθως, βρέθηκαν στην τελετή.
Διαμαρτυρία κάτω από τα γραφεία υπό το βλέμμα του Λαγού
Κάτω από τα γραφεία και υπό το βλέμμα των στελεχών της ΧΑ και του Λαγού, οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Χ.Α., του φασισμού και των νεοναζί, και αποχώρησαν ειρηνικά ολοκληρώνοντας την πορεία τους στην πλατεία.
Ήταν μια δυναμική, μαζική και ειρηνική διαδήλωση, όπως το 2013, που έστειλε το δικό της μήνυμα από την πολυπολιτισμική Ξάνθη ενάντια στη Χ.Α. που ευθύνεται για αρκετές επιθέσεις εναντίον μειονοτικών και αντιφασιστών μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Στην πορεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων συνδικαλιστές, 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητές, μαθητές και πολλοί απλοί πολίτες από την πλειονότητα και τη μειονότητα.
Απόπειρα επίθεσης σε δημοσιογράφο από χρυσαυγίτες


Πριν την έναρξη των εγκαινίων στελέχη της ΧΑ ακολούθησαν το δημοσιογράφο Γιάννη Σιδηρόπουλο του Xanthi2.gr που κάλυπτε τα γεγονότα κάτω από τα γραφεία τους και επιχείρησαν να τον φωτογραφίσουν στο πρόσωπο από απόσταση 1-2 μέτρων. Εκείνος δεν τους επέτρεψε και ομάδα 2-3 ατόμων επιχείρησε να του επιτεθεί αλλά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα παρενέβησαν δεκάδες αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τη σκηνή και τους απομάκρυναν. Αποχωρώντας ένας εκ των μελών της ΧΑ ισχυρίστηκε ότι είναι βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος. Ο δημοσιογράφος έχει δεχτεί αρκετές φορές απειλές από νεοναζί στο παρελθόν και έχει στοχοποιηθεί.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...