Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Διορίστηκε και ο Μηλιός. Η αγάπη για το ευρώ σε κάνει μνημονιακό


Ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε παραιτηθεί καταγγέλοντας ότι το κόμμα δεν διαπραγματεύθηκε βάσει του προγράμματός του διαδέχεται τον Β. Θεοδωρόπουλο. Βέβαια ακόμα και που διαφωνούσε ήταν οπαδός του ευρώ ή καλύτερα απέκλειε το εθνικό νόμισμα!

Kανείς δεν χάνεται τελικά! Πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών, μετά από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου  ορίσθηκε ο Γιάννης Μηλιός! Ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του ΕΜΠ, είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ούτε λίγο  ούτε πολύ τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ βάσει του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. "Είναι επομένως άτοπη η διαπίστωση ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πέρα από τη συνθηκολόγηση", είχε γράψει στο facebook τον περασμένο Ιανουάριο. Ο κ.Μηλιός διαδέχεται τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής του Φεστιβάλ, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Γιαν Φαμπρ. 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, έχει ως εξής: 


Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Λυδίας Κονιόρδου ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

Το νέο Δ.Σ. του Φεστιβάλ ορίζεται ως εξής:

Πρόεδρος:  Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ

Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος , Δικηγόρος

Μέλη:  Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης

Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ

             Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός

             Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ  

Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας  της Τέχνης

Η ίδια ανακοίνωση, μετον υπότιτλο «Σκεπτικό της απόφασης», αναφέρει: 

Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων. Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...