Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Πόσο μπορεί να ξεφτιλίσει το πάθος για εξουσία. «Παράλληλο νόμισμα ως ακαδημαϊκός, ευρώ ως υπουργός»


Λίγες ώρες μετά την τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον απερχόμενο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη, ο νέος υπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου χαρακτήρισε «παραπλανητική» τη συζήτηση περί παράλληλου συμπληρωματικού νομίσματος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει οποιαδήποτε σχετική συζήτηση.

Υπενθυμίζεται πως, μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ο Δ. Παπαδημητρίου είχε υπογράψει, ως οικονομολόγος, ανάλυση του οικονομικού ινστιτούτου Levy που πρότεινε την υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος.

«Ίσως να ήταν λάθος, δεν είναι ρεαλιστικό τώρα» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στην κρατική τηλεόραση, υποστηρίζοντας πως ο πολιτικός έχει ευθύνη για τις ζωές πολλών ανθρώπων σε αντίθεση με τον ακαδημαϊκό, επιχειρώντας να απαντήσει στην εντεινόμενη κριτική στις, μέχρι προσφάτως, απόψεις του για την οικονομία.

Ακόμη, ανέφερε πως το 2012, σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο υπουργός Οικομομίας επεσήμανε ότι το 2017 «θα έχουμε το πλεόνασμα που πρέπει να έχουμε» και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη νέων μέτρων. Δήλωσε, επίσης, αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο Δ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η Γερμανία πρέπει να αλλάξει πολιτική, αναφερόμενος στη λιτότητα, σημειώνοντας ότι και οι Γερμανοί πολίτες εκφράζουν παράπονα.

Χαρακτήρισε επίσης αναγκαία για την Ευρώπη την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση για ενδεχόμενες πολιτικές αλλαγές στην Αυστρία ή τη Γαλλία.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...