Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Εφιαλτικά στοιχεία για την ανεργία και το είδος εργασίας δίνει η Εργάνη


Από τον Βασίλη Πολυχρόνη:   

Κι αφού τελειώσαμε με τον...θρίαμβο του ΕΣΡ,ας καταπιαστούμε και με τους...θριάμβους της καθημερινότητας:

Σύμφωνα με την "ΕΡΓΑΝΗ" - του Βρούτση που το μόρφωμα κατάγγειλε ως αντιπολίτευση,αλλά...επικαλείται ως κυβέρνηση - το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων κατά το μήνα Οκτώβριο είναι αρνητικό (περισσότερες απολύσεις δηλαδή) κατά 82.810 άτομα,αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος από το 2000!

Όπως φαίνεται,όσο νυχτώνει...ο θρίαμβος μεγαλώνει!

Υ.Γ. Για να προλάβω αυτούς που θα πουν πως το ισοζύγιο 10μήνου είναι θετικό κατά 162.800 θέσεις,να πω πως μόλις πριν ένα μήνα το ίδιο ισοζύγιο ήταν θετικό...κατά 245.000 θέσεις.Ακόμα,έρχεται ο Νοέμβριος - κυρίως - και ο Δεκέμβριος που (παραδοσιακά) είναι "κακοί" μήνες!

"Εργάνης" το ανάγνωσμα νο2:


Επειδή κάποιοι θα επιμείνουν στο θετικό ισοζύγιο 10μήνου,από τα ποιοτικά στοιχεία του...Βρουτσικού εργαλείου φαίνεται πως οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης καταλαμβάνουν μόλις το 45,78% των προσλήψεων,ενώ το 54,22% αφορά σε συμβάσεις μερικής (39,82%) και εκ περιτροπής (14,40%) απασχόληση.

Αν νομίζετε πως με αυτόν τον τρόπο θα έρθει η ανάπτυξη και θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια είστε βαθιά νυχτωμένοι και,όπως είπαμε, όσο νυχτώνει...ο θρίαμβος μεγαλώνει!

"Εργάνης" ανάγνωσμα νο3:


Ας δούμε λίγο τις προσλήψεις του Οκτωβρίου:Μόνο το 38,32% είναι συμβάσεις πλήρους απασχόλησεις,ενώ το 61,68% είναι ελαστικές μορφές εργασίας (46,54% η μερική και 15,14% η εκ περιτροπής)!

Πείτε μου πως...αλλάζει η σελίδα να δω πόσο...μεγάλωσε ο θρίαμβος μέσα στη νύχτα!

Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...