Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: κ. Σκουρλέτη δεν κάνατε καθόλου καλή αρχή


Διαμαρτυρία έξω από την Ε΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, με μοίρασμα προκηρύξεων και κάλεσμα του κόσμου κάθε Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, στον οποίο συμμετέχει και η Λαϊκή Ενότητα.

Η διαμαρτυρία έγινε εκεί, επειδή η συγκεκριμένη εφορία βγάζει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία, μιας 63χρονης γυναίκας, εμβ. 61 τμ., στη λαϊκή συνοικία των Συκεών.

Η «έκπληξη» για τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στην Εφορία και να μιλήσουν στην Προϊσταμένη, ήταν η παρουσία ανδρών των ΥΜΕΤ, εντός της οικοδομής όπου στεγάζεται η Ε΄Δ.Ο.Υ., στην οδό Κρυστάλλη, καθώς και η κλειδωμένη πόρτα της Εφορίας, σε ώρα συναλλαγών. Μάλιστα, οι άνδρες των ΥΜΕΤ είχαν παραταχθεί εκεί, πριν ακόμη εμφανιστούν στην περιοχή οι διαδηλωτές.
Μετά από επιμονή των διαδηλωτών, οι άνδρες των ΥΜΕΤ αποχώρησαν και ξεκλειδώθηκε η πόρτα, οι διαδηλωτές μπήκαν στο χώρο της Εφορίας, για να ξανασυναντήσουν κλειδωμένες πόρτες, και αυτήν της προϊσταμένης.
Το ρόλο του μεσολαβητή για να μιλήσουν οι διαδηλωτές με την προϊσταμένη έπαιζε ο υπεύθυνος της αστυνομίας, ο οποίος μάλιστα, καθ΄ υπόδειξη της προϊσταμένης - η οποία κατ επανάληψη δήλωνε ότι συνομιλούσε τηλεφωνικά με τον αρμόδιο Υπουργό- ζητούσε από τους δημοσιογράφους να μην μπουν στο χώρο της Εφορίας.
Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης αύριο Τετάρτη 9/11, ώρα 3.30΄μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και εκατοντάδες αλληλέγγυοι πολίτες θα σταματήσουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών για μια ακόμη φορά, μέχρις ότου η κυβέρνηση κατοχυρώσει νομικά το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας, και σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας.
Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στην Ε΄Δ.Ο.Υ., επισημαίνει στον κ. Σκουρλέτη ότι δεν έκανε καθόλου καλή αρχή ως νέος Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος έχει στην αρμοδιότητά του και τα θέματα Προστασίας του Πολίτη.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...