Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Εκτέθηκε η ηγεσία της ΛΑΕ από τους περιφερειακούς της συμβούλους στην Αττική που τους ανέχθηκε καιρό όσο στήριζαν Δούρου


Υιοθετούμε το σχόλιο της συντρόφισσας Φλώρας Νικολιδάκη για τα τεκταινόμενα στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και τους συμβούλους που ήταν κοντά στην ΛΑΕ:

Εξελίξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:
-Σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε από τις 4μμ-11.30 τη νύχτα, η Ρένα Δούρου πήρε το λόγο στις 10 το βράδυ, αφού προκλήθηκε ανοιχτά από την Αλ. Μπαλού, ότι περιμένει να φύγει ο κόσμος από το Γραμματικό και τη Φυλή, που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.
-και τι είπε; 
-είπε, ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι πληρωνόμαστε για την παρουσία μας στη συνεδρίαση, άρα θα κάτσουμε εκεί όση ώρα χρειάζεται!!!!!!
Ξέχασε να πεί ότι το "μεροκάματό" της, υπερβαίνει τα 150 ευρώ, για να κάνει τη δύσκολη εργασία να προχωράει το σχέδιο της ιδιωτικής διαχείρισης των σκουπιδιών υπό τον επίμονο τίτλο, της δημόσιας διαχείρισης.
-Χθες όμως είχαμε εξελίξεις που δικαιώνουν πολλά από αυτά μέχρι σήμερα έχουμε επισημάνει για την Περιφέρεια Αττικής.
-Χθες, μετά από μεγάλο εσωτερικό αγώνα των οργανώσεων της ΛΑΕ, υπήρξε μια ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΛΑΕ, με την οποία εκαλούντο οι περιφερειακοί σύμβουλοι να καταψηφίσουν την προτεινόμενη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), με την οποία θα εγκριθεί σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ).
-Αποτέλεσμα: Την προτροπή ακολούθησαν μόνο ο Γιάννης Πρωτονοτάριος, ο οποίος παραιτήθηκε και από την παράταξη Δύναμη Ζωής, και η Κατερίνα Θανοπούλου, η οποία δήλωσε ότι η αρνητική ψήφος στη ΣΜΠΕ, δε σημαίνει ότι δεν θα βάλλει πλάτη για να προχωρήσει το έργο της Περιφέρειας στα σκουπίδια και παρέμεινε στη Δύναμη Ζωής.
-Τα μέλη της ΛΑΕ: Παναγιώτης Αθανασιάδης, Θέμης Γρηγοριάδης και Δ. Δημάκος, μαζί με την Κ. Κρητικού, αποχωρήσασα από τη ΛΑΕ κατά δήλωσή της, υπερψήφισαν "κριτικά".
-Οι χορικοί αντιπεριφερειάρχες Γ. Γαβρίλης και Σ. Τζόκας υποστήριξαν και αυτοί "κριτικά" τη ΣΜΠΕ.
-Η Ελισσάβετ Τασσούλη, υπερψήφισε.
-Ηθικό δίδαγμα: η ηγεσία της ΛΑΕ, που μάτωσε κυριολεκτικά τη νεοσύστατη οργάνωση που προέκυψε από τη διάσπαση του Σύριζα, ακολουθώντας μια πολιτική στήριξης της Δούρου, όταν αυτή εκλέχθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του Σύριζα, μην αφήνοντας και την παραμικρή αμφιβολία για την πολιτική της θέση σχετικά με τα Μνημόνια και την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, δεν μπόρεσε να περισώσει παρά τον Γιάννη Πρωτονοτάριο, ο οποίος ήταν αποφασισμένος από καιρό να αποχωρήσει από τη Δύναμη Ζωής.

-Και όμως: τη στιγμή της διάσπασης του Σύριζα, με τη ΛΑΕ συσπειρώθηκαν 5 αντιπεριφερειάρχες και 7 περιφερειακοί σύμβουλοι. Μια δύναμη που θα ήταν ικανή να θέσει σοβαρά ζητήματα για την κατεύθυνση της Π.Α. Με ευθύνη προσωπική κεντρικών στελεχών της ΛΑΕ, αυτό δεν έγινε ποτέ. Βγάζουμε όλοι και όλες τα συμπεράσματά μας.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...