Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Βοτανικός: Μαστροπεία, πλαστογραφία, ναρκωτικά και κλοπές στο ποινικό μητρώο των ακροδεξιών καταληψιών

Πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία για 10 από τους 15 συλληφθέντες για την κατάληψη του χώρου ανέγερσης του τζαμιού στο Βοτανικό

Έληξε χθες η κατάληψη του χώρου όπου πρόκειται να ανεγερθεί τζαμί στο Βοτανικό από ακροδεξιούς, μετά την επέμβαση των αρχών κατόπιν μήνυσης του Ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο ανήκει ο χώρος.

Οι αρχές προχώρησαν σε 15 προσαγωγές, με τα στοιχεία που προκύπτουν για 10 από τους 15 συλληφθέντες να είναι άκρως ενδιαφέροντα. Όπως διαβάζουμε, λοιπόν, στην Καθημερινή, οι εν λόγω 10 δεν ήταν καθόλου άγνωστοι στην Ελληνική Αστυνομία, καθότι τη είχαν ξαναπασχολήσει στο παρελθόν:
Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα για τους συλληφθέντες, που ταυτοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Οι 10 από τους 15 ήταν σεσημασμένοι, έχοντας συλληφθεί στο παρελθόν και κατηγορηθεί για σειρά αδικημάτων. Ένας με το αδίκημα της μαστροπείας, άλλος με διακίνηση πλαστών δελτίων «σκρατς», άλλος με διακεκριμένες κλοπές και απάτες, άλλος με διακίνηση ναρκωτικών! Μάλιστα, ο φερόμενος ως επικεφαλής της κατάληψης έχει κατηγορηθεί για απάτη και πλαστογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες, που είχαν ξεκινήσει την κατάληψη στις 11 Ιουλίου 2016, είχαν τοποθετήσει σε σημείο του χώρου ένα σταυρό και ισχυρίζονταν πως επιχειρούσαν να διαμορφώσουν… χριστιανικό λατρευτικό χώρο. Είχαν κάνει μάλιστα και θυρανοίξια…

Να σημειωθεί πως ο χώρος βρισκόταν σε κατάληψη από τις 11 Ιουλίου του 2016, με τη συμμετοχή, μάλιστα, ενός συλλόγου, εφέδρων πολιτών, με 15 εφέδρους αξιωματικούς να εκτελούν υπηρεσίες σκοπιάς με στολές παραλλαγής όλον αυτόν τον καιρό. Ο χώρος προοριζόταν, πέραν της λειτουργίας ως χριστιανικού λατρευτικού χώρου που αναφέρει το δημοσίευμα, να αποτελέσει και στέγη για άστεγους Έλληνες. Απόλυτα δικαιολογημένη, λοιπόν, η εύρεση τσεκουριών και φωτοβολίδων στο χώρο, η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, δε συνδέεται ακόμα με τους καταληψίες του χώρου.


Άλλη μια φορά πέσαμε απ’ τα σύννεφα.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...