Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Τα ελληνικά αμυντικά συστήματα καταρρέουν-Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από δύο μέχρι δεκαπέντε μήνες


Κλείσιμο και εκποίηση εργοστασίων

Κατάσχεση λογαριασμών της εταιρείας

Όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που ακολουθεί κατά γράμμα το νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά και τις επιταγές των μνημονιακών πολιτικώνγια τη διάσπαση της εταιρείας.

Είναι το αποτέλεσμα μιας επιλογής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ανέτρεψε το σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αποσκοπούσε στην εξυγίανση και ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας.

Είναι το αποτέλεσμα της υποταγής της κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών εταιρειών, ελληνικών και ξένων, παραγωγής αμυντικών συστημάτων, μέσω της απαξίωσης και συρρίκνωσης της δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη στήριξη των ελληνικών αμυντικών συστημάτων, πρώτα και κύρια με την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της ρευστότητας, την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και δεύτερον να προχωρήσει σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα παίρνει υπ’ όψη τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων και την εξωστρέφεια σε αγορές που μπορούν να αποτελέσουν προνομιακούς πελάτες. Η πολιτική που αφορά την αμυντική βιομηχανία δεν μπορεί να είναι προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση των νατοϊκών αναγκών αλλά να παίρνει υπ’ όψη της τις γενικότερες γεωπολιτικές δυνατότητες της χώρας μας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη σύσταση ενιαίου φορέα αμυντικής βιομηχανίας με συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων και με σταμάτημα της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων. Διαφορετικά θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα εκείνα που καιροφυλακτούν για να ιδιοποιηθούν κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...