Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Πάτρα-Καραβάνι υγείας:Πέταξαν από τη Γέφυρα τον Τσίπρα και το υπουργικό συμβούλιο- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ


14.10 Με μια συμβολική κίνηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου το Καραβάνι της υγείας που σήμερα έφτασε στην Πάτρα για την ανάδειξη των προβλημάτων του ΕΣΥ.Στο τέλος της διαδρομής πέταξαν στη θάλασσα ένα πανό με τον Τσίπρα και το υπουργικό Συμβούλιο ενώ κρέμασαν στη γέφυρα ένα πανό από το σημερινό καραβάνι υγείας. Όπως ανέφερε στο thebest.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ Άγ. Ανδρέας, από το οποίο έγινε η εκκίνηση και γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ , Κώστας Πετρόπουλος, η συμμετοχή άγγιξε τις 3 με 3,5 χιλιάδες κόσμου, από τη Δυτική Ελλάδα. Το παρών έδωσαν εργαζόμενοι νοσοκομείων, γιατροί, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, συνατξιούχοι κ.α.
13.45 Το καραβάνι της υγείας έφτασε στη Γέφυρα.
12.45 Στο νοσοκομείο του Ρίου έφτασε το καταβάνι της υγείας. Εκεί, εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος τους περίμεναν. Στη συνέχεια θα πάνε στη Γέφυρα, την οποία θ΄αποκλείσουν συμβολικά.
11.55 Στην Εθνική Οδό βρίσκεται αυτή την ώρα το καραβάνι της υγείας και σε λίγο θα φτάσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Εκεί τους αναμένουν εργαζόμενοι. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν όλοι μαζί στη Γέφυρα.
11.44 Η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου θα είναι ο τελικός προορισμός του καραβανιού της υγείας που εξελίσσεται στην Πάτρα, φέροντας στο επίκεντρο τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα.
10.28πμ Στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμενα στην πλατεία Γεωργίου βρίσκεται αυτή την ώρα το καραβάνι για την υγεία που ξεκινησε νωρίτερα από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και κατευθύνεται στη Γέφυρα Χαρίλος Τρικούπης. Φορείς της υγείας, πεζοί αλλά και με οχήματα με τα οποία μεταφέρουν ομοιώματα ασθενών σε κρεβάτια του ΕΣΥ διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλεθει τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.9.11πμ Πιάνει Πάτρα σήμερα το καραβάνι για την υγεία. Το ραντεβού δόθηκε για τις 8.30 το πρωί, στο νοσοκομείο του Αγιου Ανδρέα από όλους τους φορείς της υγείας που θα συμμετέχουν στη διαμαρτυρία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εθνικό σύστημα υγείας. Την κινητοποίηση "καραβάνι για την υγεία" διοργανώνουν ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.
Η πορεία θα περάσει από το κέντρο της πόλης μέσω των οδών Γούναρη και Κορίνθου και θα κατευθυνθεί αρχικά στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ και στη συνέχεια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ για να καταλήξει στη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης όπου αναμένεται να υπάρξει ολιγόωρος συμβολικός αποκλεισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδηλωτές σκοπεύουν να πετάξουν από τη γέφυρα στη θάλασσα ομοιώματα πολιτικών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική που αφορά στην υγεία.
*πρώτη ενημέρωση 07.05πμ"Σ΄ αυτήν την κινητοποίηση, που γίνεται για να αναδείξουμε τα προβλήματα του χώρου της υγείας της περιοχής μας, καλούμε να συμμετάσχουν και ει δυνατόν από την αφετηρία μας στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ αλλά και πολίτες της περιοχής μας", αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...