Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Τέθηκαν υπό κράτηση για την έκδοσή τους στην Τουρκία


Σε καθεστώς κράτησης στο πλαίσιο αυτή τη φορά της ποινικής διαδικασίας που εξετάζει το ζήτημα της έκδοσής τους στην Τουρκία, βρίσκονται οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί. Μετά την κοινοποίηση της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής ασύλου να τους αφήσει ελεύθερους, άρχισαν οι διαδικασίες για την σύλληψη τους, βάση του αιτήματος έκδοσης που έχουν υποβάλλει οι τουρκικές αρχές. Οι οκτώ μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι χτες, συνελήφθησαν εκ νέου διότι ενεργοποιήθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους και σήμερα, παρουσιάστηκαν ενώπιον της εισαγγελέως εκδόσεων για την εκτέλεση του εντάλματος.

Ακόμα βέβαια εκκρεμεί ο δεύτερος βαθμός για τις διαδικασίες ασύλου. Όμως ξεκίνησε και η ποινική διαδικασία τυπικά παρά το γεγονός πως ακόμα το τουρκικό κράτος δεν έχει απαντήσει στα διευκρινιστικά ερωτήματα που τους τέθηκαν σχετικά με το αίτημα έκδοσης των εν λόγω, από την Εισαγγελία Εφετών. Η έκδοση των οκτώ ζητείται για τα αδικήματα της απόπειρας κατάλυσης Συντάγματος, της απόπειρας κατάλυσης κοινοβουλίου, της απόπειρας κατά της ζωής του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας και της αρπαγής δια της βίας ελικοπτέρου.

Οι συνήγοροι των οκτώ έχουν εκφράσει αντιρρήσεις στην έκδοση τους επικαλούμενοι πως δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, αλλά και τις εξαγγελίες για την επιβολή θανατικής ποινής, ενώ τονίζουν πως δεν έχει μεταφραστεί ακόμα το ένταλμα σύλληψης.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...