Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Η καλύτερη μνημονιακη κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα....Βραχυπρόθεσμα μέτρα, μόνο, για το χρέος


Ως πιο εποικοδομητικές από ποτέ χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup τις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της σε δηλώσεις του από το Λονδίνο στο οποίο βρίσκεται. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προανήγγειλε, μάλιστα, πως στο προσεχές κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Όπως τόνισε ο Ολλανδός αξιωματούχος, «η νυν ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι πολύ προσηλωμένη και εργάζεται πολύ πιο εποικοδομητικά απ' ότι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει ένας βαθμός αισιοδοξίας» και προσέθεσε:

«Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να μιλήσουμε για βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα και τα επόμενα χρόνια μπορεί να οριστεί ένας αριθμός μέτρων για το τέλος του προγράμματος».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που θέλουν τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να θέτουν στο «μικροσκόπιο» το ζήτημα του ελληνικού χρέους και της ελάφρυνσής του κατά την προσεχή συνεδρίασή τους στις 5 Δεκεμβρίου.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...