Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Πρώτος και με διαφορά ο ακροδεξιός Φιγιόν στην Γαλλική Δεξιά!


Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, πήρε το χρίσμα της κεντροδεξιάς παράταξης της χώρας, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά, του αντιπάλου του, Αλέν Ζιπέ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

ΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΓΙΟΝ

Τις… άγριες διαθέσεις του απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους έδειξε ο θριαμβευτής των προκριματικών εκλογών στο δεξιό κόμμα της Γαλλίας, Φρανσουά Φιφιόν, ο οποίος δεσμεύτηκε να απολύσει 500.000 δημοσίους υπαλλήλος, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Η εξαγγελία αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ενός φιλελεύθερου προγράμματος που έχει εξαγγείλει ο Φιγιόν, το οποίο περιλαμβάνει περικοπές ύψους 110 δις ευρώ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, το 1/3 των μειώσεων των δαπανών θα γίνουν στο κράτος, το άλλο 20% των μειώσεων των δαπανών θα γίνουν από τους Δήμους ενώ το υπόλοιπο θα γίνει με περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση. Ειδικά για την ασφάλιση, προβλέπει σύνταξη στα 65 για όλους ως το 2022, εναρμόνιση των ασφαλιστικών ταμείων και 39 ώρες εργασίας στο δημόσιο.

Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, ο Φιγιόν δεσμεύεταιται ότι θα «ρίξει» 40 δις ευρώ για να μειώσει τα βάρη των επιχειρήσεων, για να μειώσει τους φόρους κατά 25%.

Ταυτόχρονα ωστόσο θα αυξήσει το ΦΠΑ κατά 2 μονάδες.

Προτίθεται επίσης, ν;α επιτρέψει στις επιχειρήσεις να διαπραγματεύονται τον χρόνο εργασίας με όριο το 48ωρο την εβδομάδα και να καταργήσει το «μονοπώλιο» των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Με αυτό τον τρόπο, ο Φρανσουά Φιγιόν πιστεύει ότι θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε βάθος πενταετίας.

Υπόσχεται τέλος να ξανακάνει τη Γαλλία πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης μέσα στα προσεχή δέκα χρόνια.

Φιγίον: "Να μην φτάνουν ως την Ιταλία οι μετανάστες"

Το 2011 ο Φιγιόν ως πρωθυπουργός όπως διαβάζουμε εδώ καλούσε τους Ιταλούς επί της ουσίας να βυθίζουν σκάφη με μετανάστες για να μην ακουμπάνε στην ευρώπη.

"Για να αποφύγουμε αυτές τις καταστάσεις και να σταματήσουν τα πλοία της Frontex να διασώζουν παράνομους μετανάστες από τη θάλασσα και να τους οδηγούν στην Λαμπεντούζα, θα ήταν πιο έξυπνο να τους οδηγούν κατ' ευθείαν πίσω στην Τυνησία" ανέφερε ο κ. Φιγιόν μετά τις συνομιλίες που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


ΚΑΝΕΝΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑ ΦΙΓΙΟΝ Ή ΛΕΠΕΝ

Ενόψει Προεδρικών εκλογών μέσα στο 2017 και με δεδομένο την κατάρρευση Ολάντ που εκλέχθηκε για να σταματήσει την λιτότητα και να αντισταθεί στο Βερολίνο και έγινε ο υποτακτικός της κυρίας Μέρκελ, είναι δεδομένο ότι οι μεγάλοι αντίπαλοι για την Γαλλική Προεδρία θα είναι ο Φιγιόν της Γαλλικής Δεξιάς και η Λεπέν του Εθνικού μετώπου.

Η Αριστερά, ο προοδευτικός κόσμος ευρύτερα δεν μπορεί να δεχθεί το συγκεκριμένο ψευτοδίλλημα αφού ο Φιγιόν θεωρείται τόσο δεξιός όσο και η Λεπέν και αμφότεροι αποτελούν καταστροφική επιλογή για τον Γαλλικό λαό!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...