Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Το παρασκήνιο της αποχώρησης Μάρκου από το Ποτάμι & το φλερτ με το ΠΑΣΟΚ


Μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν χαρακτηρίζεται η απόφαση της Κατερίνας Μάρκου να βγει από την «κοίτη» του Ποταμιού και να ανεξαρτητοποιηθεί.

Η αποχώρηση της προκάλεσε εκνευρισμό και δυσθυμία στον Σταύρο Θεοδωράκη όταν μάλιστα έχει αποφασίσει να πάρει τους δρόμους με μια μεγάλη περιοδεία. 

Ωστόσο τα προβλήματα στο εσωτερικό του Ποταμιού δεν είναι νέα- αντίθετα οξύνθηκαν περαιτέρω μετά την κατάρρευση της προσπάθειας σύστασης ενός τρίτου πόλου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με κεντροαριστερά χαρακτηριστικά.

Βουλευτές του Ποταμιού που είχαν επενδύσει πολλά στον διεμβολισμό των δύο βασικών μονομάχων απογοητεύθηκαν, ενώ όπως είναι φυσικό η συνεχιζόμενη συρρίκνωση του κόμματος, τους οδήγησε σε (θεμιτές) σκέψεις και για το πολιτικό τους μέλλον.

Κατερίνα Μάρκου με δηλώσεις στο THETOC διαβεβαιώνει ότι δεν έχει έχει έρθει σε επαφή και σε συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ.

Όμως αν δεν έχει σκοπό να κλείσει εδώ την πολιτική της σταδιοδρομία πρέπει να βρει νέα πολιτική στέγηΚαι αν η κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ του Σταύρου Θεοδωράκη και της Φώφης Γεννηματά οδηγεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να παραμείνουν στη σίγουρη ασφάλεια εντός των κομματικών τειχών  αφού γνωρίζουν ότι μόνο έτσι θα επανεκλογούν δεν ισχύει το ίδιο για τους... Ποταμίσιους που όλες οι δημοσκοπήσεις, για την ώρα τουλάχιστον, τους θέτουν εκτός Κοινοβουλίου. 

Η Κατερίνα Μάρκου είχε εκφράσει από πολύ νωρίς τις διαφωνίες της με την στρατηγική του Ποταμιού.

Διαφωνούσε με την πολιτική αυτοαπομόνωση στην οποία οδηγούνταν το κίνημα και ήταν ένθερμη υποστηρικτής όπως και άλλοι «ομόσταυλοι», της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πυρήνα στον οποίο θα έβρισκαν στέγη όσοι προσδοκούσαν μια άλλη πορεία για τη χώρα.

Τι μέλλει γενέσθαι για την πολιτικό;. Η κυρία Μάρκου εκλέγεται στην Β΄ Θεσσαλονίκης.

Αποφεύγει έτσι να πέσει πάνω στον ορμητικό Βαγγέλη Βενιζέλο (Α΄ Θεσσαλονίκη) και έχει έναν σαφέστατα πιο εύκολο δρόμο (στην περίπτωση που συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ)  αφού στην περιφέρεια της εκλέγεται ο μετριοπαθής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ακολουθεί ο Αχμέτ Ιλχάν; 

Στην περίπτωση του Αχμέτ Ιλχάν που και εκείνος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπέρμαχος της δημιουργίας του τρίτου πόλου τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκλέξει βουλευτή στην Ροδόπη και κατά συνέπεια ο Ποταμίσιος θα του έρθει κουτί εφόσον βέβαια εκείνος πάρει την μεγάλη απόφαση.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...