Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Η Χούντα Ερντογάν φυλάκισε μουσικό συγκρότημα. Ανακοίνωσης της ΛΑΕ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ GRUP YORUM!
Σε μια ακόμη επίδειξη αυταρχισμού προχώρησε το καθεστώς Ερντογάν στη γειτονική Τουρκία, με τη σύλληψη και φυλάκιση των μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum.
Το συγκρότημα, από την ίδρυσή του το 1985, έχει συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή της χώρας, εκφράζοντας μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, τον πόθο του λαού της Τουρκίας για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική απελευθέρωση. Για τη συμβολή του αυτή έχει δεχτεί κατά καιρούς διώξεις από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ενώ μόλις πριν ένα μήνα αστυνομικοί εισέβαλαν σε χώρο όπου πραγματοποιούσε συναυλία και κατέστρεψαν τα μουσικά όργανα.
Χθες, απαντώντας στην άθλια αυτή επίθεση, τα μέλη του συγκροτήματος πραγματοποίησαν νέα εκδήλωση με τα σπασμένα μουσικά όργανα και ακολούθησε η σύλληψή τους.
Είναι προφανές πως οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις ενάντια σε ένα μουσικό συγκρότημα συνιστούν συνολικότερη επίθεση κατά της ελεύθερης πολιτιστικής έκφρασης και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του τουρκικού και κουρδικού λαού.
Καλούμε όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού στη χώρα μας να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των Τούρκων καλλιτεχνών.
Απαιτούμε από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού την επίσημη έκφραση της αντίθεσης προς αυτή την εκδήλωση αυταρχισμού κατά της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Τουρκία. Η μέχρι τώρα σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης όπως και των κυβερνήσεων των άλλων χωρών της Ε.Ε., συνιστά συγκάλυψη αυτών των αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης Ερντογάν και ενθάρρυνσή της στον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...