Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΤΟΥ HDP ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (4/11) 2 Μ.Μ. - 6 Μ.Μ. ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (5/11) 3 Μ.Μ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

        Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τη σύλληψη της ηγεσίας και των βουλευτών του κόμματος HDP στην Τουρκία με βάση ανυπόστατες κατηγορίες. Είναι και αυτό ένα ακόμη βήμα στον αυταρχικό, ολοκληρωτικό και βοναπαρτιστικό κατήφορο της κυβέρνησης Ερντογάν που έρχεται να συμπληρώσει τον «βρώμικο πόλεμο» του Τουρκικού στρατού ενάντια στο κουρδικό κίνημα, τις συνεχείς διώξεις δημοσιογράφων, αριστερών και προοδευτικών εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Αυτές οι τρομοκρατικές και αυταρχικές διώξεις πραγματοποιούνται την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν ξεδιπλώνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη και τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική κλιμακώνοντας την άμεση στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία και υιοθετώντας αναθεωρητική ρητορική για τα σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες.
        Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη, αυταρχική και τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν τόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και η ΕΕ στο σύνολο της ενω φλυαρούν για δημοκρατία και δικαιώματα ένοχα αδρανούν απέναντι στον “μεγαλοπρεπή” ολοκληρωτισμό και επεκτατισμό του Ερντογάν.
        Χρειάζεται να υπάρξει άμεσα το πιο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης τόσο στο τουρκικό όσο και στον κουρδικό λαό. Στον κυνισμό και τον αυταρχισμό των κυβερνήσεων και τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών να αντιτάξουμε την κοινή πάλη των λαών για δημοκρατία, ελευθερία και ειρήνη.
        Η Λαϊκή Ενότητα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στις συναγωνίστριες και του συναγωνιστές του HDP, του κόμματος που συσπειρώνει όχι απλώς τα δίκαια αιτήματα του κουρδικού λαού αλλά και την ελπίδα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη όλων των λαών της Τουρκίας και τους λέμε «Δεν είστε μόνες και μόνοι!».
        Η ΛΑ.Ε. καλεί όλους/ες να συμμετάσχουν σήμερα Παρασκευή (4/11), 2μ.μ. - 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, στην διαμαρτυρία των Κούρδων.
        Απευθύνουμε, επίσης, κάλεσμα για αγωνιστική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση, Κούρδων και Ελλήνων, Σάββατο (5/11), στο Σύνταγμα στις 3 μ.μ. και την πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στην Τουρκική πρεσβεία (Ρηγίλλης) ενάντια στις συλλήψεις της ηγεσίας του HDP.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...