Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Oι λαοί όλου του κόσμου θα σε θυμούνται πάντα ως έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες του διεθνούς εργατικού επαναστατικού κινήματοςAdios comandante!

Αποτολμώντας αυτό που φαινόταν εντελώς αδύνατο, συγκρότησες το αντάρτικο μιας ομάδας μερικών δεκάδων αποφασισμένων και μετατρέποντάς το σε παλλαϊκή επανάσταση, το οδήγησες στη νίκη. 

Σε μια εποχή παντοδυναμίας των βορειοαμερικάνων ιμπεριαλιστών στην αμερικάνικη ήπειρο, όχι μόνο δεν υποχώρησες στις πιέσεις τους, αλλά τόλμησες να διακηρύξεις τον σοσιαλιστικό προσανατολισμό της Κουβανέζικης Επανάστασης. 

Ενώ στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα κυριαρχούσαν οι αυταπάτες μιας ειρηνικής συνδιαλλαγής με τον ιμπεριαλισμό, έπεισες με την ίδια την πρακτική σου πως ο δρόμος της επαναστατικής πάλης είναι αδιαπραγμάτευτος.

Όταν κατέρρευσαν τα μεταβατικά καθεστώτα στην ανατολική Ευρώπη και διαλύθηκε η ΕΣΣΔ, δεν δείλιασες μπροστά στη ρεβανσιστική αλαζονεία του ιμπεριαλισμού, αλλά επέμεινες στην κατεύθυνση του σοσιαλισμού, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πυροδότηση της αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής αμφισβήτησης σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, που για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο των διεργασιών για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς και των μαζικών κινημάτων παγκοσμίως.

Ο λαός σου και οι λαοί όλου του κόσμου θα σε θυμούνται πάντα ως έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες του διεθνούς εργατικού επαναστατικού κινήματος.

Αθάνατος!Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...