Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Παρέμβαση Ομπάμα - Μέρκελ υπέρ της νεοφιλελεύθερης TTIP..Είδες ο Ομπάμα που αγάπησαν οι Συριζαίοι;;


Ο Μπαράκ Ομπάμα και η Άνγκελα Μέρκελ προχώρησαν σε κοινή παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι Γερμανοί και Αμερικανοί εργοδότες, εργαζόμενοι, καταναλωτές και αγρότες θα επωφεληθούν σε κάθε περίπτωση από τη συμφωνία

Σε κοινό τους άρθρο στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche, ο Ομπάμα και η Μέρκελ υποστηρίζουν πως «μια συμφωνία η οποία συνδέει πιο στενά τις οικονομίες μας και δομείται επάνω σε κοινές αξίες είναι σημαντική για την ανάπτυξη και των δύο μερών τις ερχόμενες δεκαετίες και τη δυνατότητα να παραμείνουμε ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο».

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο 300.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε επτά πόλεις της Γερμανίας διαμαρτυρόμενοι κατά του σχεδίου για την Διατλαντική Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου. Ανησυχίες υπάρχουν και για την θέση των ΗΠΑ σχετικά με την  TTIP μετά την εκλογή Τραμπ. Συγκεκριμένα, η ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ δήλωσε προ ημερών ότι περιμένει να υπάρξει μια «διακοπή» στις διαπραγματεύσεις για την TTIP, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...