Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Δημοψηφισματικού χαρακτήρα η ψήφιση στην βουλή του χριστουγεννιάτικου επιδόματος στους συνταξιούχους λέει ο ηγέρπης....Δημοψήφισμα;;;;;


Σχόλιο Α.Α:  Δημοψηφισματικού χαρακτήρα η ψήφιση στην βουλή του χριστουγεννιάτικου επιδόματος στους συνταξιούχους λέει ο ηγέρπης....Δημοψήφισμα;;;;; Θα ψηφιστεί στην Βουλή και μετά θα γίνει του δημοψηφίσματος;;;;;

Πάει το επίδομα!

Από zougla:    

Μετωπική είναι πλέον η σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και μερίδας των δανειστών με τον πρωθυπουργό  να αναζητεί λύση σε καθαρά πολιτικό επίπεδο κατά τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία χαρακτηρίζεται «ντρίμπλα» διότι δεσμεύει και τα άλλα κόμματα σε μια απόφαση «αντι-λιτότητας» που θα επισφραγιστεί με την ψήφιση των μέτρων για τους συνταξιούχουςΗ παρέμβαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις παροχές της κυβέρνησης ήταν όπως φάνηκε μόνο η αρχή, καθώς τη σκληρή γραμμή του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών ακολούθησαν σήμερα τόσο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας όσο και το Eurogroup, δια εκπροσώπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι οποίοι προχώρησαν ουσιαστικά στο «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, έως ότου συνταχθεί η έκθεση των θεσμών που θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις που θα έχουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για 13η σύνταξη και μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά στους στόχους που έχουν τεθεί στο Μνημόνιο. Η έκθεση αυτή αναμένεται τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά τα ηχηρά μηνύματα που έστειλαν οι θεσμοί, προχώρησε σε δύο κινήσεις:

- Η πρώτη ήταν να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφιση των παροχών προς τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός μόλις προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες έδωσε εντολή να τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία στις 13.00 το μεσημέρι της Πέμπτης τα μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα.

Στόχος του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να αποκαλυφθούν οι προθέσεις των βουλευτών και των άλλων κομμάτων για τα μέτρα ενίσχυσης που εξήγγειλε. Αν ψηφίσουν θετικά, ο κ. Τσίπρας θα πάει στους δανειστές με περισσότερες από 200 ψήφους και θα τους πει ότι η βοήθεια στους συνταξιούχους αποτελεί διακομματικό αίτημα, το οποίο δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...