Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Αντάρτες έκρυβαν τρόφιμα από τον πληθυσμό στο Χαλέπι


Τη στιγμή που οι κάτοικοι στο Χαλέπι αντιμετώπιζαν τρομακτικές ελλείψεις σε φαγητό και βασικά είδη, ομάδες ανταρτών που έχουν την υποστήριξη δυτικών κυβερνήσεων, έκρυβαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων σε αποθήκες.

Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Reuters σύμφωνα με το οποίοι οι κάτοικοι στο ανατολικό Χαλέπι είχαν χρόνια να δουν τόσο μεγάλες ποσότητες τροφίμων συγκεντρωμένες.

Τα περισσότερα τρόφιμα βρέθηκαν σε κτίρια της οργάνωσης Στρατός του Ισλάμ (Jaysh al-Islam) που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία.

Η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και η Αίγυπτος έχουν εντάξει την οργάνωση στις λίστες των τρομοκρατικών ομάδων ενώ το ίδιο είχε κάνει εν τη ρύμη του λογου του (όπως είπε αργότερα) και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με καταγγελίες η οργάνωση χρησιμοποιούσε αιχμαλώτους σαν ανθρώπινες ασπίδες απέναντι στους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος ενώ έχουν κατηγορηθεί ακόμη και για τη χρήση χημικών όπλων – κατηγορία την οποία η οργάνωση απέδωσε σε «λάθος» ενός οπλαρχηγού της.

Παλαιότερα έγγραφα, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Wikileaks αποδείκνυαν ότι η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτούσε τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο εν γνώσει κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων, όπως η Χίλαρι ΚλίντονΣχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...