Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Με συμμετοχή της Λαϊκής Ενότητας η πορεία των ατόμων με αναπηρία


Μεγάλη πορεία των ατόμων με αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγραμματισμένου για σήμερα συλλαλητηρίου, με αφορμή και την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.


«ΝΑΙ στις ίσες ευκαιρίες - ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια - ΝΑΙ στην εργασία - ΟΧΙ στην περιθωριοποίηση - ΟΧΙ στην κοινωνική απομόνωση», ήταν  το σύνθημα του σημερινού συλλαλητηρίου.

Σε συμμετοχή στη διαδήλωση καλούσαν και αρκετοί φορείς όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, η ΠΟΕΔΗΝ, το Συνδικάτο ΟΤΑ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν και πολιτικοί, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης από την ηγεσία της ΛΑΕ και η Ραχήλ Μακρή που ήταν και υποψήφια της στις προηγούμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ (Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία), Γιάννης Βαερδακαστάνης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ότι θέλουμε να ζήσουμε στη χώρα μας σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει την αξιοπρέπειά μας, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την εργασία, τα εισοδήματά μας.

 Ο αποκλεισμός, η φτωχοποίηση και οι διακρίσεις κυριεύουν τη ζωή μας. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να θεσπίσει επιτέλους στην Ελλάδα εθνικό πρόγραμμα, δημόσιων πολιτικών που να προστατεύει τα πραγματικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία σε αυτή τη χώρα».

Η ΕΣΑμεΑ ενόψει και της αυριανής ημέρας απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι καθώς οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν τηρήθηκαν καθώς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους δεν προστατεύθηκαν παρά είδαν μόνο τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται την ώρα που νέες φημολογίες για περικοπές σε επιδόματα ολοένα πληθαίνουν.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να εκθέσει συνολικά τα ζητήματα της επιστολής και τα προβλήματα που ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία.


Δείτε φωτογραφίες 
anemosanatropis.blogspot.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...