Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΟΧΙ» στο νέο ΠΕΣΔΑ - «ΟΧΙ» στην ικανοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των λαϊκών αιτημάτων


Την Τρίτη (6/12) εισάγεται προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο νέος ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων).

Στην ουσία, όμως, είναι η επικύρωση προηγούμενων αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου όσον αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων και συγκεκριμένα της 2ης Αναθεώρησης του σχεδίου ΠΕΣΔΑ και της ΣΜΠΕ που εγκρίθηκε στις 10/11, παρ’ όλες τις αντιδράσεις των κατοίκων της Δυτ. Αθήνας της Δυτ. Αττικής και Αν. Αττικής, δεκάδων φορέων και συλλογικοτήτων αλλά και πολλών περιφερειακών συμβούλων.

Η ΛΑΕ έγκαιρα και ολοκληρωμένα διατύπωσε όχι μόνο τις έντονες αντιρρήσεις της στο φερόμενο σχεδιασμό διαχείρισης (ΠΕΣΔΑ) αλλά προέβαλε και το περιεχόμενο ενός άλλου ριζοσπαστικού σχεδίου που έχει ανάγκη η Αττική και οι πολίτες της. Επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον σχεδιασμό. Αναπαράγονται τα ίδια αδιέξοδα και προωθούνται στην πράξη οι επιδιώξεις κάθε είδους ιδιωτικών συμφερόντων. Άλλωστε, στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν άφησαν κανένα περιθώριο όσον αφορά τις προθέσεις της για σύμπραξη και προώθηση με τα ιδιωτικά συμφέροντα, την εμπορευματοποίηση, αλλά και αυτήν ακόμη την καύση.

Καλούμε, λοιπόν, τους Περιφερειακούς συμβούλους να συμπαραταχθούν με τα κινήματα που διατρανώνουν καθημερινά την έντονη αντίθεση τους στον προωθούμενο ΠΕΣΔΑ και να καταψηφίσουν με την υπάρχουσα μορφή του, ώστε να μην ολοκληρωθεί η άκρως αρνητική εξέλιξη για την Αττική και τους κατοίκους της.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...