Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Για Μάρτιο πάει η δεύτερη αξιολόγηση...Υπάρχει δηλαδή χρόνος για εκλογές!


Στο πολιτικό επίπεδο και όχι στο επίπεδο των τεχνοκρατών, θα πρέπει να αναζητηθεί η λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε από τις ενστάσεις που υπήρξαν στο πλαίσιο του Eurogroup σε σχέση με τα μέτρα κοινωνικού και φορολογικού χαρακτήρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα.
Αυτό ανέφερε σήμερα στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων καλά πληροφορημένος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι από νομικής άποψης το ζήτημα της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους που έχουν ήδη εγκριθεί από την ευρωζώνη, δεν συνδέεται με το ζήτημα της εφαρμογής των αποφάσεων που ανήγγειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από τη στιγμή που το κάθε κράτος- μέλος έχει τη δίκη του ανάγνωση της εκτίμησης στην οποία κατέληξαν οι θεσμοί, σε σχέση με τη συμβατότητα των πρόσφατων μέτρων της κυβέρνησης προς τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης, η επίλυση της διαφοράς θα έχει πολιτικό και όχι τεχνικό χαρακτήρα, προσέθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Για... Μάρτιο η αξιολόγηση;

Παράλληλα, η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη, μετέδωσε μερικές πληροφορίες επικαλούμενη ευρωπαίους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα τόνισε πως αμφισβητείται η ελληνική αξιοπιστία από τις Βρυξέλλες, ενώ το ζήτημα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης δεν αποκλείεται να μετατεθεί ακόμη και για τον Μάρτιο του 2017. Δηλαδή... μήνες αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...