Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό και φέρνει αντίπαλους απεργούς ναυτικούς με αγρότες


Σχόλιο Α.Α.: Τα ίδια έκανε ο καραφασίστας Σαμαράς. Έβαζε την μία κοινωνική ομάδα ενάντια σε άλλη για να περνάει μνημονιακά μέτρα! Άθλιοι

Από Neakriti:   

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου η απεργία της ΠΝΟ έχει ήδη επιφέρει προβλήματα στους αγρότες του νησιού, κρατώντας τους «ομήρους» σε μία κατάσταση που «πληρώνουν με τον κόπο τους τις διεκδικήσεις μιας άλλης κοινωνικής ομάδας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό. Είναι κατακτημένο με αγώνες και είναι το βασικό μέσο των εργαζόμενων για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Κάθε απεργία έχει κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και κόστος.

Το κύριο όμως όπλο κάθε απεργίας είναι η υποστήριξη των αιτημάτων της από την υπόλοιπη κοινωνία και ο χειρότερος εχθρός των κοινωνικών διεκδικήσεων είναι ο «κοινωνικός αυτοματισμός» και η σύγκρουση μεταξύ των εργαζομένων.

Η τωρινή απεργία της ΠΝΟ, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο των αιτημάτων, εξελίσσεται σε μια απεργία - τιμωρία για τους αγρότες της Κρήτης, που καμιά ευθύνη δεν φέρουν για τα όποια προβλήματα και τις όποιες διεκδικήσεις.

Οι παραγωγοί ευπαθών προϊόντων της Κρήτης μετατρέπονται σε ομήρους και είναι απαράδεκτο να είναι αυτοί που πληρώνουν με την καταστροφή των κόπων τους, τις διεκδικήσεις μιας άλλης κοινωνικής ομάδας.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ ναυτεργατών και αγροτών και να διευκολυνθεί άμεσα η μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, για να αποτραπεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή τους.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...