Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ ΔΗΜΟ(Σ)ΚΟΠΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.


Πριν λίγες μέρες η εταιρεία MRB παρουσίασε τις εξαμηνιαίες τάσεις συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος με τα αποτελέσματα που παρουσίασε.Στη δημοσκόπηση αυτή δεν υπάρχει καταγραφή της ΛΑ.Ε. ως πολιτικού σχηματισμού γιατί,σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρείας,δεν "έπιασε" καν το 1%.Μάλιστα.Θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει φυσιολογικό (έτσι κι αλλιώς η ΛΑ.Ε. δεν έχει κάποιο ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό,παλεύει για να βρεθεί στη Βουλή αν γίνουν εκλογές),κάποιος άλλος θα μπορούσε να απογοητευθεί τυγχάνοντας συμπαθών του Μετώπου.

Είναι όμως έτσι?

Τα ποιοτικά στοιχεία της δημο(σ)κόπησης δείχνουν πως...έχει συντελεστεί λαθροχειρία (φυσικά,αυτό δεν είναι και κάτι το...νέο) σε βάρος της ΛΑ.Ε.! 

Παρατηρώντας τους πίνακες που παραθέτει η MRB, και κυρίως αυτόν για τις μετακινήσεις όσων ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015, διαπιστώνεται η καταγραφή ενός 2,3% απ’ αυτούς, δηλαδή περίπου 1% του συνολικού εκλογικού σώματος, μετακινείται πολιτικά προς τη ΛΑ.Ε.Άρα, ακόμα και αν έχει μετακινηθεί πολιτικά από τη ΛΑ.Ε, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της του Σεπτέμβρη του 2015, πράγμα αδύνατον σε συνθήκες δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ (όπως δείχνει πάλι η δημο(σ)κόπηση) και συνεχούς, έντονης και διακριτής πολιτικής δράσης της ΛΑ.Ε., και πάλι θα έπρεπε να καταγράφεται ένα ποσοστό τουλάχιστον στο εκλογικό όριο του 3%,πράγμα που η εταιρεία δεν καταγράφει!

Όπως φαίνεται λοιπόν κι αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει,εκτός από την ανάδειξη του Κούλη και του κόμματος του ως των...σωτήρων της χώρας,κύριο μέλημα των δημο(σ)κόπων είναι η αποτροπή αυτών που ριζοσπαστικοποιούνται σε αριστερή κατεύθυνση να συσπειρωθούν γύρω από το αυθεντικό,αντιμνημονιακό,προγραμματικό μέτωπο της ΛΑ.Ε. με απώτερο σκοπό τον αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο μιας "ενοχλητικής" για το σύστημα,αυθεντικής ριζοσπαστικής,αριστερής,αντιμνημονιακής φωνής!

Παραπάνω ο πίνακας με τη λαθροχειρία.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...