Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Κάπα Research: Προβάδισμα 6,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα 6,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  δίνει η νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», η οποία διενεργήθηκε μετά την αναγγελία των παροχών της Κυβέρνησης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μάλιστα, με αναγωγή το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται έως το 8,7%.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 22,8% στην πρόθεση ψήφου την ώρα που τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 16,5% των ερωτηθέντων. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5,5%, το ΚΚΕ 5,2%, Το Ποτάμι 1,8%, οι ΑΝΕΛ 2,2% (ωστόσο με την αναγωγή, μπαίνει οριακά στην Βουλή) ενώ η Ένωση Κεντρώων που στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 2,5%.

Από τα κόμματα που βρίσκονται εκτός Βουλής, η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 1,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,2%, που όμως με την αναγωγή μπορεί να μπει στην βουλή.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων, της λευκής ψήφου και της αποχής ανέρχεται στο 27,9%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 61%, από 59% που ελάμβανε τον Σεπτέμβριο και ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, από 23,5%.

Το 34% των ερωτηθέντων προκρίνει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή μία κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και το 23,5% προκρίνει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 23,5% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 18% τον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, το 65% εκτιμά ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2017 θα χειροτερέψει και το 14% θα βελτιωθεί.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 21 – 22 Δεκεμβρίου, μετά την αναγγελία των παροχών του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...