Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Τσακαλώτος και κυβέρνηση φέρνουν νέο Μνημόνιο μέχρι το 2021!


Ο χρόνος άλλαξε και τα δημοσιονομικά "βάρη" μεγαλώνουν για την αξιολόγηση που θα επιχειρηθεί να "ξεπαγώσει" τις επόμενες ημέρες.....

Πλέον, στο "κάδρο" του πολυετούς προϋπολογισμού που πρέπει να συμφωνηθεί με τους δανειστές, δηλαδή του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Πολιτικής μπαίνουν  και τα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για το έτος 2021.

Δηλαδή, μετακινείται κατά 1 χρόνο (για την περίοδο 2018 - 2021 αντί για την περίοδο 2017- 2020) η τετραετία για την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει με τους δανειστές και να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή δεσμευτικά όρια εσόδων και δαπανών.

Ο λόγος για ένα από τα νέα "βάρη" που προκύπτουν από την χρονοκαθυστέρηση στην διαπραγμάτευση. Η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Πολιτικής είχε οριστεί για τον Μάιο του 2016. Πλέον η κυβέρνηση θα πρέπει υποχρεωτικά να καταθέσει ένα Μεσοπρόθεσμο εντός του 2017 και να δεσμευτεί για τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για τρία χρόνια μετά τη λήξη του Μνημονίου το καλοκαίρι του 2018.

Θα φέρουν δέσμευση για πλεόνασμα 3,5% και κόφτη μέχρι το 2021, δεν θα το ονομάσουν Μνημόνιο, δεν θα ψηφίσουν συγκεκριμένα μέτρα, αλλά ο κόφτης θα τα επιβάλλει κάθε Απρίλιο....Γιατί είναι και πολιτικοί απατεώνες!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...