Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Χρυσόγονος: Δεν μετανιώνω για τη δήλωσή μου περί Καρανίκα και Νοτοπούλου


Αμετακίνητος και αμετανόητος σε όσα είπε σχετικά με τη… «συμβουλευτική του Αλέξη Τσίπρα από τους Καρανίκα και Νοτοπούλου» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του που η παράθεση γεγονότων προκάλεσε τέτοιο ζήτημα.

«Αγωνία για τον εαυτό μου δεν έχω καμία. Οι φιλοδοξίες που είχα ήταν για καριέρα πανεπιστημιακή και νομική. Εχω αγωνία για τον τόπο και τους ανθρώπους. Εχω αγωνία για τους νέους μας, έχω αγωνία για τον Ελληνισμό που αργοπεθαίνει. Υπάρχει μια κατάσταση που, αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει στην χρεοκοπία και στην αποψίλωση της χώρας. Αυτή την κατάσταση θα την αντιστρέψουμε με σχέδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόγονος.

Σε σχέση με τη δήλωσή του για τους συμβούλους του πρωθυπουργού Νίκο Καρανίκα και Κατερίνα Νοτοπούλου υπογράμμισε ότι «αδίκως δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος. Δεν εξέφρασα παράπονο. Απήντησα για γεγονότα που είναι γνωστά. Ο κ. Καρανίκας είναι σύμβουλος στρατηγικού είναι γνωστό και το πότε έγινε η Ευρωομάδα. Για γεγονότα ρωτήθηκα και σε γεγονότα απάντησα. Τα περαιτέρω σχόλια δίνουν τροφή σε εσωκομματική εσωστρέφεια».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «είναι δεδομένο ότι εκλέχτηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το να είσαι βουλευτής δεν σημαίνει ότι έχεις υποχρέωση σιωπής και να αποκρύπτεις τις απόψεις σου.Αν έρχομουν σε αντίθεση με την συνείδησή του θα παραιτούμουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό. Με αυτούς τους όρους προχώρησα«.
Ερωτηθείς, επίσης, για το αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές απάντησε ότι «δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν είναι αυτοσκοπός να είμαι υποψήφιος. Αν κρίνω ότι είναι χρήσιμο θα το αξιολογήσω«.

Τόνισε, δε, σε ερώτηση για το «αν είναι κομμουνιστής» ότι δεν είναι κομμουνιστής, αλλά προοδευτικός πολίτης.
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...