Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Ο Νεοδημοκράτης Μηταράκης μας ειρωνεύεται για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ


«Θα πληρώσουμε τα χρέη μας όταν έρθει η ανάπτυξη»…

Σε ρεσιτάλ… ευρηματικότητας φαίνεται πως επιδίδονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να αποφύγουν να παραδεχτούν δημοσίως πως δεν θα αποπληρώσουν ποτέ τα τεράστια χρέη του κόμματος.

Έτσι, μετά τη διαγραφή χρέους που δεν δίστασε να προτείνει κάποτε ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, ο Νότης Μηταράκης «το τερμάτισε», προτείνοντας μια ιδιότυπη… ρήτρα ανάπτυξης!

«Αν η οικονομία επιτρέψει σε επίπεδα ανάπτυξης προ κρίσης, θέλουμε οκτώ χρόνια για να αποπληρώσουμε και το κεφάλαιο και τους τόκους των δανείων», δήλωσε με περισσό θράσος ο εν λόγω «γαλάζιος» βουλευτής, προκαλώντας το κοινό αίσθημα, αλλά και χιλιάδες δανειολήπτες που φυσικά δεν έχουν την ίδια μεταχείριση.

Αλλά ούτε η παραπάνω «εξυπνάδα» είναι ακριβής, καθώς για να συμβεί πρέπει οι κρατικές επιχορηγήσεις να αυξηθούν σε επίπεδα προ κρίσης, όταν η ΝΔ δηλαδή, τις υποθήκευε πριν καν τις λάβει προκειμένου να λάβει νέο δάνειο.

Φυσικά, ο κ. Μηταράκης για έναν «μυστήριο» λόγο, «ξέχασε» να μιλήσει για το πώς θα αποπληρωθούν τα υπέρογκα χρέη της ΝΔ, τώρα, υπό τις παρούσες συνθήκες. Ίσως γιατί απαιτούνται όχι 8, αλλά… 123 χρόνια (!) και με προϋπόθεση να δίνει στο σύνολο της την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούται!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...