Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ!Πανηγυρίζει η...κυβέρνηση της "αριστεράς" (μετά του...λαβωμένου σ.Καμένου,βεβαίως βεβαίως) γιατί τα στοιχεία απασχόλησης της "Εργάνης" δείχνουν "ενθαρρυντικά σημεία μόνιμης ανάκαμψης στην αγορά εργασίας και αύξηση της απασχόλησης" (προσοχή,της απασχόλησης κι όχι της εργασίας...την εργασία την έχουμε πια διαγράψει και ως λέξη και ως έννοια).Μάλιστα.

Ας δούμε ποια στοιχεία είναι τόσο...ενθαρρυντικά και προμηνύουν...μόνιμη ανάκαμψη:
-382.729 εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, απασχολούνταν με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία, ενώ οι αμοιβές τους είναι σε κάθε περίπτωση κάτω από τα 500 ευρώ μεικτά
-341.549 μισθωτοί, δηλαδή ένας στους πέντε, εργάζονταν από 1 ώρα έως 20 ώρες τη βδομάδα, εξηγώντας σε μεγάλο βαθμό την… αύξηση της απασχόλησης κατά την κυβέρνηση
-Ακόμα 693.494 μισθωτοί λαμβάνουν μισθό από 500 έως 1.000 ευρώ μεικτά.Δηλαδή,συνολικά το 63,2% των μισθωτών έχουν εισόδημα από μερικές δεκάδες ευρώ το μήνα μέχρι 1.000 ευρώ μεικτά. 
-Τέλος,το υπουργείο που σήμερα πανηγυρίζει γι αυτήν κατάσταση ξεχνάει τις διαπιστώσεις που έκανε η ίδια η υπουργός Αχτσιόγλου στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον...μαρξιστή Ευκλείδη μόλις πριν από ένα μήνα στο Βερολίνο αναφορικά με τους μισθούς. Έλεγε τότε η ωραιοτάτη και νεαροτάτη υπουργός της - εδώ γελάνε με μαύρο δάκρυ - εργασίας:"Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22%, και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών. Επομένως η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα με χαμηλό κατώτατο μισθό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, με μία ιδιαίτερα απορρυθμισμένη αγορά εργασίας… για να σας δώσω ένα παράδειγμα: 125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα, και ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα".

Αυτή την κατάντια της χώρας η κυβέρνηση την παρουσιάζει ως...ενθαρρυντικό σημείο μόνιμης ανάκαμψης στην αγορά εργασίας.Μόνιμη ανάκαμψη...φτώχειας και μιζέριας!

#ξεφτίλεςΣχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...