Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Μέλος της Λαϊκής Ενότητας “τα έψαλλε” στον Αλέξη Τσίπρα στην ΚαλαμαριάΌπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο πρωθυπουργός ακούει αρνητικά σχόλια για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Από την ώρα που αποφάσισε να βγει και λίγο από του Μαξίμου και να κυκλοφορήσει έστω και λίγο και με τεράστια συνοδεία αστυνομικών, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να περιμένει ότι θα του τα “ψάλλουν”.

Ο κόσμος πεινάει και αυτό δεν είναι λαϊκισμός κύριε πρωθυπουργέ.

Ούτε είναι “κατευθυνόμενο”, γιατί η σκληρή καθημερινότητα που ζει ο πολίτης αυτής της χώρας δεν μπαίνει σε πολιτικά καλούπια.

Ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν με την υπερφορολόγηση, την ανεργία μέσα σε κάθε οικογένεια, τις αυξήσεις σε όλα τα αγαθά και κυρίως τα είδη πρώτης ανάγκης, τις συνεχιζόμενες μειώσεις των συντάξεων και το τσεκούρωμα των κοινωνικών επιδομάτων.

υτό ήθελε να πει ο κόσμος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός για να επισκεφθεί τα παιδιά με σύνδρομο Down.

Μέλος της Λαϊκής Ενότητας Καλαμαριάς, ο Γρηγόρης Σκουλάς που συστήθηκε στον πρωθυπουργό, ένας άνθρωπος που έφαγε τη ζωή με το κουτάλι, συνταξιούχος τώρα, παλεύει καθημερινά, αγωνίζεται στον δρόμο για να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί συνανθρώπους του που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε από μέσα του τους προβληματισμούς, τις σκέψεις του, αυτά που ζει και βλέπει καθημερινά. Είχε μπροστά του τον πρωθυπουργό, τον πλέον αρμόδιο και απόλυτα υπεύθυνο για όλα όσα βιώνουμε από το τρίτο μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός άλλωστε μαζί με το υπουργικό συμβούλιο παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις, βάζουν τις υπογραφές τους σε νομοσχέδια μετά από… σκληρές διαπραγματεύσεις και εν τέλει καθορίζουν τις τύχες του ελληνικού λαού.

Αυτό που έγινε σήμερα στην Καλαμαριά, αυτό που το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας είπε στον πρωθυπουργό, είναι αυτό που βλέπει και ζει ως μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, που παλεύει μαζί με συναγωνιστές για να σωθεί η λαϊκή περιουσία απλών ανθρώπων από τις ορέξεις των τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι βρέθηκαν και συμβασιούχοι του δήμου Καλαμαριάς, οι οποίοι επίσης είχαν συνομιλία με τον πρωθυπουργό.

Το σάιτ μας, έψαξε και βρήκε το στέλεχος της Λαϊκήε Ενότητας και μας μίλησε για όλα όσα έγιναν σήμερα και τον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό.

Καταρχήν, τον ρωτήσαμε να μας πει τι ακριβώς είπε στον πρωθυπουργό και τι του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας…

“Μένω στην Καλαμαριά και μόλις έμαθα ότι θα έρθει ο πρωθυπουργός, ήθελα να πάω. Πήγα νωρίς στον χώρο που θα πήγαινε και κάθισα σε μία γωνία. Με πλησίασαν τρεις ‘φουσκωτοί’, έφυγα από τη θέση μου και πήγα στους συμβασιούχους, καθώς γνωρίζω αρκετούς από αυτούς. Εκεί ήρθε μετά από λίγο και ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο γνωρίζω απ’ όταν ήταν φοιτητής… Μόλις ήρθε μπροστά μου του μίλησα…”, μας είπε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.

Δεν θα σας γράψουμε τους διαλόγους με τον πρωθυπουργό, γιατί βρήκαμε σχετικό βίντεο και επειδή δυστυχώς δεν κατάφερε το σάιτ μας, newreport.gr, να βρεθεί στην Καλαμαριά σήμερα το μεσημέρι, δεν ήμασταν λοιπόν παρόντες, δεν μπορούμε να έχουμε 100% εικόνα για να σας τη μεταφέρουμε.

Βρήκαμε όμως ένα απόσπασμα από βίντεο και σας παραθέτουμε μέρος από τον διάλογο που μας είπε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας ότι είχε με τον πρωθυπουργό. Το βίντεο βρήκαμε στο σάιτ thousandnews.gr και σας το παρουσιάζουμε.

Να τονίσουμε ότι το στέλεχος της ΛΑ.Ε. δεν έφυγε μετά τον πρώτο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Τον περίμενε για να του ζητήσει να κάνει κάτι προκειμένου να σωθεί η περιουσία, τα σπίτια και τα μαγαζιά του μεροκαματιάρη που βγαίνουν στους πλειστηριασμούς.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε στο στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, τον θυμήθηκε, με τον συγκεκριμένο άνθρωπο να ζητάει από τον πρωθυπουργό να κάνει κάτι η πολιτεία για να μην βγαίνουν στο “σφυρί” λαϊκές περιουσίες.
Δείτε το σχετικό βίντεο και πάλι από το σάιτ thousandnews.gr
Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στο στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, όπως μας είπε, ήταν το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ή έκανε, ή φάνηκε να μην γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα… Όπως επίσης και η επισήμανση του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, όπως και του αντιπροέδρου της Βουλής, Τάσου Κουράκη, οι οποίοι είπαν στον ίδιο: “Εμείς σας αγαπάμε…”.
Τώρα, τι αγάπη είναι αυτή που έχει οδηγήσει τον λαό σε πλήρη εξαθλίωση, αυτό πραγματικά είναι υπό διερεύνηση…
Εκτός, αν αλλάξουν το… τροπάρι οι κυβερνώντες και μετά το “υπογράψαμε το τρίτο μνημόνιο με πόνο ψυχής”, το αλλάξουν και το κάνουν “υπογράψαμε το μνημόνιο με αγάπη…”.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...