Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής μελετά την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα


Σχόλιο Α,Α,: Και οι αστοί πλέον δεν αντέχουν την λιτότητα και την ύφεση. Η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα από μόνη της δεν λέει κάτι για τους εργαζόμενους αν δεν γίνει με αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα αναδιανομής πλούτου.

Από enikos:   

Η έξοδος από την Ευρωζώνη «θα είναι το χειρότερο δυνατό ενδεχόμενο» είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

«Γιατί η οικονομίας μας δεν είναι η οικονομία της Γερμανίας ή της Αγγλίας για να μπορέσουμε να περπατήσουμε μόνοι μας με το δικό μας εθνικό νόμισμα. Είναι μία οικονομία τραυματισμένη, της οποίας το νόμισμα όποιο και να είναι αυτό, όπως και να λέγεται, θα είναι ένα νόμισμα υποτιμημένο» σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε:

«Δεν πρέπει να το αφήσουμε σαν θέμα ταμπού, πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε όλα τα ενδεχόμενα. Γιατί εδώ που φτάσαμε, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας, η όποια λύση είτε εντός είτε εκτός έχει κόστος. Επομένως, μία σωστή συζήτηση, ανάλυση με νηφαλιότητα σχετικά με τα πιθανά κόστη και οφέλη πρέπει να γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Αυτό θα το κάνουμε εμείς στο γραφείο μας.»Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...