Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Στους δρόμους οι λαοί στο Μεξικό για αυξήσεις σε βενζίνη και διόδια. Στην Ελλάδα ησυχία!


Και ενώ στην Ελλάδα αυξάνονται καύσιμα, τσιγάρα, τηλέφωνα, κ.α. και κοιμόμαστε στους καναπάδες σε Μεξικό και Περού την έχουν δει αλλιώς και είπαν να εξεγερθούν!
Εξαγριωμένοι Μεξικανοί από τη διψήφια αύξηση στις τιμές της βενζίνης, λεηλάτησαν καταστήματα κι έκλεισαν δρόμους στην πόλη του Μεξικού, ενώ έγιναν περισσότερες από 250 σελίδες εξαιτίας της κοινωνικής αναταραχής που προκαλεί η αύξηση του οικονομικού κόστους ζωής, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.
Λεηλατήθηκαν 23 καταστήματα, ενώ 27 δρόμοι αποκλείστηκαν από το πλήθος στην πόλη του Μεξικού, λίγες ημέρες μετά την αύξηση της τιμής της βενζίνης από το 14% στο 20%, εξαγριώνοντας τους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υψηλό πληθωρισμό, αλλά και το αδύναμο νόμισμα της χώρας.
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην πρωτεύουσα του Περού, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων…


Ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες στους αστυνομικούς και έβαλε φωτιές σε οδοφράγματα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει γενικευμένη σύρραξη.Στην περιοχή έσπευσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την αύξηση στις τιμές των διοδίων στον Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο. «Αύξησαν αρχικά τα διόδια από 3,5 σολ (περίπου ένα ευρώ) σε 7 σολ (δύο ευρώ). Μετά εν μία νυκτί, τα ανέβασαν στα 9 σολ (δυόμιση ευρώ). Έριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές, αν και είχαμε μαζί μας και μικρά παιδιά», δήλωσε ο οδηγός φορτηγού Αουγκούστο Λόπες στην κάμερα τηλεοπτικού συνεργείου.
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...