Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ο τρόμος του Ντράγκι....."Να φύγει κάποιος από το ευρώ χωρίς να πληρώσει το μπουρδέλο τους"

Σχόλιο Α.Α.: Ο Ντράγκι δίνοντας οδηγίες εξόδου από το ευρώ (γιατί άραγε σήμερα) μας λέει ότι για να βγούμε πρέπει να εξοφλήσουμε ότι χρωστάμε σε χώρες του ευρώ, και αυτό είναι υποχρεωτικό....

Δηλαδή αν ΔΕΝ πληρώσουμε τι θα γίνει;;;

Μήπως το μπουρδέλο σας την ακούσει λίγο;;

Από ΣΚΑΙ:  

Εάν οποιαδήποτε χώρα βγει από την ευρωζώνη, η κεντρική της τράπεζα «θα πρέπει να ρυθμίσει πλήρως» όλες τις οφειλές που μπορεί να έχει απέναντι στο ευρωσύστημα, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Το σχόλιο Ντράγκι, που έγινε στο πλαίσιο απαντητικής επιστολής που έστειλε σε δύο ιταλούς ευρωβουλευτές, συνιστά μία από τις σπάνιες αναφορές του κεντρικού τραπεζίτη στο ενδεχόμενο εξόδου μίας χώρας από τη νομισματική ένωση.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΚΤ για το σύστημα διασυνοριακών πληρωμών Target2, το Νοέμβριο η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αρνητικό ισοζύγιο – εκκρεμότητες δηλαδή – ύψους 71,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Η Ιταλία, όπου το τελευταίο διάστημα ο ευρω-σκεπτικισμός αυξάνεται, έχει το χειρότερο ισοζύγιο στην ευρωζώνη, με έλλειμμα 358,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το μεγαλύτερο πλεόνασμα, μακράν, απολαμβάνει η Γερμανία, όπου η ομοσπονδιακή τράπεζα Bundesbank έχει συσσωρεύσει θετικό ισοζύγιο 754,1 δισεκ. ευρώ στο Target2.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...