Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Μοσκοβισί: Αδύνατη η συμφωνία στο Eurogroup


Εσβησε κάθε ελπίδα της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία στο αυριανό Eurogrop ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Συμφωνία όπως είπε ο ευρωπαίος επίτροπος, θα υπάρξει το συντομότερο δυνατόν, αλλά σίγουρα όχι στο Eurogroup της Πέμπτης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Δουβλίνο σε δημοσιογράφους, τόνισε πως «θα δούμε πώς μπορούμε να κινηθούμε σε γρήγορη ολοκλήρωση… αλλά αυτό προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί την Πέμπτη».

«Ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατόν», συμπλήρωσε.

H προσέγγισή μας για την Ελλάδα έχει αποτελέσματα, δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Hong Kong Economic Times, αποσπάσματα της οποίας αναρτήθηκαν στο twitter του ESM.

«Δημιουργήσαμε τον ESM, επειδή μπορεί να δίνει πολύ περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ σε χώρες της Ευρωζώνης που είναι σε πρόγραμμα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η προσέγγισή μας για την παροχή δανείων διάσωσης έναντι της εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων είχε πολύ καλά αποτελέσματα στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Κύπρο. Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση και απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά η προσέγγισή μας έχει αποτελέσματα και σε αυτή».Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...