Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρωτιά ΝΔ, διασπασμένες και αδύνατες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις!


Προβάδισμα 10,2 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, που αν υπολογιστεί σε εκτίμηση ψήφου η διαφορά μπορεί να φτάσει άνω των 13 μονάδων.
Ειδικότερα, η ΝΔ λαμβάνει 25,8%, έναντι 15,6 του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Metron Analysis, η Χρυσή Αυγή 5,6%, το ΚΚΕ 5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,9%.Ωστόσο, η διαφορά υπέρ της ΝΔ εκτοξεύεται στις 14,6 μονάδες αν γίνει αναγωγή επί των εγκύρων, αφού η ΝΔ λαμβάνει 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, η Χρυσή Αυγή 8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 7% και το ΚΚΕ 7,2%. Η Ένωση Κεντρώων στο 3,2% και οριακά οι ΑΝΕΛ στο 3%,
Τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου (αναγωγή στα έγκυρα):


Στην καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού προηγείται με 21% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί με 12% ο Αλέξης Τσίπρας. Το 46% των ερωτηθέντων, πάντως, απαντά «Κανένας».
Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έγινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με πανελλαδικό δείγμα 1.005 ατόμων. Σύμφωνα με τους πολίτες που απάντησαν, οι 8 στους 10 κρίνουν αρνητικά τον απολογισμό των δύο χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (ποσοστό 81%, έναντι του 17% που την κρίνει θετικά).
Για τις βασικές αποφάσεις της κυβέρνησης:
Το δημοψήφισμα αξιολογείται θετικά μόλις από το 28% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις το 24% αξιολογεί θετικά τη «17ωρη διαπραγμάτευση» του πρωθυπουργού. Οι οκτώ στους δέκα πολίτες (79%) αξιολογεί αρμητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 16% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά τη διαπραγματευτιή τακτική της κυβέρνησης.
Προβλέψεις για τις εξελίξεις το 2017
Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειονότητα (60%) πιστεύουν ότι οι εξελίξεις το 2017 θα είναι μάλλον απρόβλεπτες, αποτυπώνοντας ουσιαστικά το μέγεθος της αβεβαιότητας που νιώθουν οι Έλληνες.
Για τον Τραμπ
Οι Έλληνες πιστεύουν ότι οι επιπτώσεις από την εκλογή Τραμπ θα είναι αρνητικές για τον κόσμο περίπου σε ποσοστό 50%. Για την Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο.
Το 67% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα συνολικά θα εξελιχθούν χειρότερα το 2017.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...